Γιατί δεν πρέπει ποτέ να χτενίζεσαι με βρεγμένα μαλλιά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να χτενίζεσαι με βρεγμένα μαλλιά




Είναι γεγονός πως όλες οι γυναίκες θέλουμε μακριά, λαμπερά και πλούσια μαλλιά. Αυτό δεν είναι πάντοτε όμως εφικτό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους καταστρέφουμε τα μαλλιά μας, όπως η κακή ρουτίνα, τα σφιχτά χτενίσματα και τα μη τακτικά κουρέματα. Όταν πρόκειται για το βούρτσισμα, ωστόσο, φαίνεται πως θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε λίγο καλύτερα
Μικρά αλλά σημαντικά λάθη είναι συχνά η αιτία για πολλά προβλήματα των μαλλιών μας.

 Για παράδειγμα, εάν ξεκινάς το χτένισμα από την κορυφή του κεφαλιού σου και δουλεύεις την τρίχα προς τα κάτω, ίσως να σπας τους θύλακες της τρίχας σου. Αντ ' αυτού, θα πρέπει να ξεκινήσεις μερικές ίντσες από το κάτω μέρος και σταδιακά να ανεβαίνεις προς τα πάνω. Το συχνό βούρτσισμα μπορεί να δημιουργήσει αντιαισθητική στατική και θραύση, οπότε βεβαιώσου ότι εστιάζεις μόνο στην αφαίρεση των κόμπων. 

Οι φυσικές τρίχες αγριόχοιρου είναι πολύ πιο φιλικές προς τα μαλλιά από τη συνθετική ποικιλία, ενώ είναι επίσης καλύτερες για τη διανομή των φυσικών ελαίων των μαλλιών σου. Θα πρέπει επίσης να πλένεις τακτικά τη βούρτσα σου με ζεστό σαπουνόνερο.

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς όμως να κάνεις στα μαλλιά σου είναι να τα βουρτσίζεις όσο αυτά είναι βρεγμένα. Όταν λούζεις τα μαλλιά σου, οι μεμονωμένες ίνες γεμίζουν με υγρασία, με αποτέλεσμα να τεντώσουν. 

Αν πρέπει οπωσδήποτε να χτενίσεις τα βρεγμένα σου μαλλιά, προτίμησε μια χτένα με φαρδιά δόντια.
 
Διαφορετικά, απλά περίμενε μέχρι να στεγνώσουν.