Ολοκληρώθηκαν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Πλαγιαρίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Πλαγιαρίου




Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Κοινότητα Πλαγιαρίου η οποία είχε πληγεί από την ισχυρή νεροποντή της 21ης Μαΐου 2020. Χθες Τρίτη 15 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν συντονισμένες παρεμβάσεις καθαρισμού στις λεκάνες απορροής στο δρόμο Πλαγιαρίου – Επανομής και συγκεκριμένα από το σημείο “Μηδέν” έως την είσοδο του Πλαγιαρίου.
  
Πρόκειται για σημεία που κατά το παρελθόν, σε έντονη βροχόπτωση συγκεντρωνόταν μεγάλη ποσότητα νερού, η οποία οδηγούταν στον κεντρικό δρόμο Πλαγιαρίου – Επανομής, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα έργα πραγματοποιούνται από την αρμόδια διεύθυνση έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου Θέρμης και του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πλαγιαρίου. Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν χθες και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Όπως είχε επισημάνει άλλωστε κατά το παρελθόν ο επιβλέπων των εργασιών της Περιφέρειας Βασίλης Κατράνας το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεκίνησαν εντατικές εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά σε όλα τα ρέματα τα οποία διέρχονται από την περιοχή καθώς και εργασίες εμβάθυνσης και διαπλάτυνσης, όπου κρίθηκε απαραίτητο, όπως άλλωστε συνέβη το προηγούμενο χρονικό διάστημα και σε ρέματα τα οποία βρίσκονται σε άλλες Κοινότητες του δήμου Θέρμης οι οποίες επίσης επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 21ης Μαΐου 2020.