Την ερχόμενη εβδομάδα θα λάβουν τις επιδοτήσεις οι αγρότες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Την ερχόμενη εβδομάδα θα λάβουν τις επιδοτήσεις οι αγρότες




Το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του δήμου Θέρμης ενημερώνει τους αγρότες ότι η τελευταία πληρωμή για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2020 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Η πληρωμή της β’ δόσης ενιαίας ενίσχυσης 2020 (υπόλοιπο βασικής, πρασίνισμα, νέοι γεωργοί) θα πραγματοποιηθεί αρκετές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα με το διήμερο 17-18 Δεκεμβρίου να αποτελεί την πιο πιθανή ημερομηνία για την εξόφληση των επιδοτήσεων.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η πληρωμή και για την εξισωτική αποζημίωση του 2020. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρώσει και όσους παραγωγούς δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή, λόγω του γεγονότος ότι με το 70% δεν συμπλήρωναν το ποσό των 250 ευρώ και το συμπληρώνουν με την εξόφληση. Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί θα λάβουν το σύνολο των αγροτικών επιδοτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης για το 2020.

Παράλληλα ο Οργανισμός γνωστοποίησε πως σε περίπτωση που κατά την υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2020 για τις επιδοτήσεις καταχωρήθηκε στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ εσφαλμένος αριθμός αιτούμενων ζώων συνδεδεμένης ενίσχυσης αιγοπροβάτων λόγω λανθασμένης εκτίμησης αναφορικά με την τελικά παραδοθείσα ποσότητα γάλακτος στη λήξη του έτους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσοι εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις, θα πρέπει να προχωρήσουν στη υποβολή αιτήματος διοικητικής πράξης διόρθωσης του αριθμού των αιτούμενων ζώων ως εξής:

α) συνδεδεμένης ενίσχυσης αιγοπροβάτων στον τομέα του αιγοπρόβειου κρέατος,

β) συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπροβατοτρόφων, έως 31/01/2021

Να σημειωθεί ότι μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία τυχόν αιτήματα διόρθωσης θα απορρίπτονται. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων πραγματοποιείται στην εφαρμογή :

https://osdeypovoli.dikaiomata.gr/gaee2020/#/EdetedeaeehdSearch