Σουρεαλιστικός πίνακας αξίας 250.000 ευρώ βρέθηκε στα σκουπίδια αεροδρομίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σουρεαλιστικός πίνακας αξίας 250.000 ευρώ βρέθηκε στα σκουπίδια αεροδρομίουΈνα πολύτιμος πίνακας του Γάλλου σουρεαλιστή ζωγράφου Yves Tanguy βρέθηκε στο βάθος κάδου ανακύκλωσης.
Ο ιδιοκτήτης ενός πίνακα αξίας 250.000 ευρώ ξέχασε το έργο τέχνης στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ και οι υπεύθυνοι καθαριότητας τον πέταξαν στα σκουπίδια.

Το έργο του Γάλλου σουρεαλιστή ζωγράφου Yves Tanguy ανέκτησε από τα βάθη ενός κάδου ανακύκλωσης η γερμανική αστυνομία την προηγούμενη εβδομάδα.

Ιδιοκτήτης του πίνακα είναι ένας επιχειρηματίας που τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ ταξίδευε για το Τελ Αβίβ άφησε κατά λάθος το πολύτιμο έργο στον πάγκο του check-in στο Ντίσελντορφ, όπου η πτήση του έκανε στάση.

Όταν έφτασε στο Ισραήλ και συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί ο ίδιος επικοινώνησε με τις γερμανικές αρχές οι οποίες όμως δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το έργο τέχνης που ήταν τυλιγμένο με χαρτόνι.

Ο πίνακας συνέχισε να αγνοείται έως ότου ο ανιψιός του ιδιοκτήτη ταξίδεψε στο Ντίσελντορφ και ανέφερε το περιστατικό στις τοπικές αρχές.

Μετά από επικοινωνία τους με τους υπεύθυνους καθαριότητας του αεροδρομίου οι τελευταίοι κατάφεραν να εντοπίσουν το έργο του Yves Tanguy στον πάτο ενός από τους κάδους ανακύκλωσης.Δεν υπάρχουν σχόλια