162 drive test σήμερα στη Θέρμη – όλα αρνητικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

162 drive test σήμερα στη Θέρμη – όλα αρνητικά




Σε 162 ανήλθαν τα τεστ covid-19 τα οποία έκανε σήμερα ο ΕΟΔΥ στην περιοχή της Θέρμης και όλα ήταν αρνητικά. Συγκεκριμένα, έπειτα από αίτημα του δήμου Θέρμης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποίησε δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα, στον κόμβο Θέρμης – Πανοράματος, παραπλεύρως της οδού Θέρμης – Χαριλάου.

 Ο χώρος είχε προετοιμαστεί κατάλληλα με ευθύνη της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των τεστ βρισκόταν στο χώρο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης καθώς και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Θέρμης που συνέδραμαν στη ρύθμιση των κυκλοφορίας, μεριμνώντας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. 
Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής.


Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, πάντα στο ίδιο σημείο. 

Συγκεκριμένα, έλεγχοι θα γίνονται την Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 και Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, πλην της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου που θα γίνουν από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ γίνεται χωρίς οι πολίτες να χρειάζεται να βγουν από το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά τη λήψη του δείγματος οι διερχόμενοι οδηγοί συνεχίζουν την πορεία τους και για το αποτέλεσμα του ελέγχου ενημερώνονται μέσω αποστολής sms, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό ή τηλεφωνικά στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό.