Καθιστική ζωή και απώλεια βάρους εν όψη του lock down - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καθιστική ζωή και απώλεια βάρους εν όψη του lock down



Το να χάσετε κιλά δεν είναι μια δύσκολη υπόθεση αρκεί να υπάρχει η σωστή διατροφική καθοδήγηση και να τηρείται πρόγραμμα. Το παν σε μια διατροφή είναι η λιγότερη κατανάλωση θερμίδων από αυτές που καίτε ημερησίως – αν για παράδειγμα καίτε 2000 θερμίδες την ημέρα και καταναλώνετε 1500, τότε έχετε υποθερμιδικό έλλειμμα 500 θερμίδες που αντιστοιχεί περίπου σε 2-2,5kg λίπους τον μήνα, καθόλου άσχημα!
Aν θέλετε να χάσετε γρήγορα κιλά, θα πρέπει να συνδυάσετε πρόγραμμα διατροφής μαζί με άσκηση καθώς και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που θα επιταχύνει τις καύσεις και θα αυξήσει τον μεταβολισμό. 

Η άσκηση θα πρέπει να είναι αερόβια όπως γρήγορο περπάτημα τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα. 
Και ερχόμαστε στο μεγάλο ερώτημα Πως μπορώ να χάσω κιλά χωρίς στέρηση;

Η απάντηση είναι.. καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίμε, καταλήγουμε στο να χάνουμε βάρος με φυσικό τρόπο και με ασφάλεια. Δε χρειάζεται να στερηθούμε τίποτα. Τρώμε απ’όλα αλλά με μέτρο, ακούμε το στομάχι μας και τρώμε μόνο όταν πραγματικά πεινάμε, πίνουμε πολύ νερό καταναλώνουμε λαχανικά και φρούτα κάθε μέρα, μια πρόταση εύκολη για όλους είναι και η μέθοδος της Διαλειμματικής νηστείας, με πολλούς οπαδούς που είδαν αποτελέσματα ..πως λειτουργεί η μέθοδος αυτή περιγράφουμε παρακάτω.

Η κατανάλωση τροφών και ποτών επιτρέπεται μόνο για 8 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ στις υπόλοιπες 16 ώρες πραγματοποιούμε νηστεία εκτός νερού και τσάι-καφέ χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικά. 

Με την μέθοδο αυτή η Διαλειμματική Νηστεία θα βελτιώσει τη γλυκόζη του αίματός και θα ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας. Η νηστεία 16/8 μπορεί να υποστηρίξει την απώλεια βάρους και να βελτιώσει και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Χρειαζόμαστε σίγουρα γιατί μας πιάνει λιγούρα.. ενδιάμεσα υγιεινά σνακ δηλαδή τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, ίνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα που βελτιώνουν την υγεία και κόβουν την πείνα, λέμε ναι στις συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε και στο σπίτι με απλά υλικά και εύκολα. 

Νόστιμα σνακ γλυκά και αλμυρά μπορούν να μας κρατήσουν χορτάτους καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας. Προσοχή όμως στα αναψυκτικού τύπου “Diet” ή “No Sugar” μπορεί να φαίνονται μια καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, οι επιστήμονες όμως έχουν αποδείξει ότι είναι περίπου το ίδιο.

 Κακή επιλογή από την άλλη όμως τα γλυκαντικά ποτά που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και άνοιας. Με άλλα λόγια η κατανάλωση αναψυκτικών και γλυκαντικών ουσιών επηρεάζει και το μυαλό μας, προτάσεις για υγιεινά ποτά είναι στην λίστα των καθημερινών συνηθειών μας λέμε ναι λοιπόν .. δοκιμάζουμε και κρατάμε κάποιες από τις παρακάτω επιλογές.

Το τσάι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου Αλτσχάιμερ έως και 86 τοις εκατό. Δεν σας αρέσει το τσάι; Η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 10%.Καφές όλοι αγαπάμε τον καφέ τι όμως διαφορετικό μπορούμε να κάνουμε επιλέγοντας δυο φλιτζάνια καφέ την ημέρα.. καφέ από μανιτάρι..

Η διαδικασία περιλαμβάνει υγροποίηση και ξήρανση διαφόρων τύπων μανιταριών, για να προκύψει ένα εκχύλισμα, το οποίο αναμειγνύεται με κανονικό καφέ χωρίς καφεΐνη και συσκευάζεται αεροστεγώς. Αν και ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τα μανιτάρια έχουν οφέλη για την υγεία, είναι καλύτερο να μην προσπαθήσει κανείς να δημιουργήσει τον καφέ στο σπίτι.

Μια άλλη λύση είναι να πίνουμε απλή σόδα ή ανθρακούχο νερό με στημένο λεμόνι. Επιλέγουμε να πίνουμε σόδα και στύβουμε μέσα λεμόνι για να βελτιώσουμε τη γεύση… πραγματικά ωραίος συνδυασμός Αν θέλουμε να έχει γλυκιά γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μέλι. Όμως προσέχετε την ποσότητα μελιού που καταναλώνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας .

Κάτι άλλο που αξίζει να αναφέρω είναι και τα συμπληρώματα διατροφής είναι ένα πολύ καλό και βοηθητικό εργαλείο στη προσπάθεια σας να χάσουμε λίγα ή και πολλά κιλά. Δεδομένου ότι δεν είναι όλα τα προϊόντα το ίδιο, είναι σημαντικό να κάνετε μια σχολαστική έρευνα πριν πάρετε την απόφαση σας. Μερικά από αυτά τα προϊόντα μπορεί να περιέχουν βλαβερές ουσίες οπότε σιγουρευτείτε ότι αυτό που θα επιλέξετε παρασκευάζεται από μόνο φυσικά συστατικά.

Προσοχή λοιπόν πάντα με συμβουλές των ειδικών γιατρών ..Ακολουθείστε τη σωστή δοσολογία, βελτιώστε τη διατροφή σας και βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητα σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε θεαματικά αποτελέσματα και να χάσετε όλο το περιττό βάρος μια για πάντα.

Από την εκπομπή υγεία και ευ ζην