Γιατί οι ευρωπαϊκές σοκολάτες έχουν διαφορετική γεύση από τις αμερικανικές; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί οι ευρωπαϊκές σοκολάτες έχουν διαφορετική γεύση από τις αμερικανικές;


Από ότι φαίνεται οι ευρωπαϊκές σοκολάτες και οι αμερικάνικες διαφέρουν ως προς τη γεύση τους και υπάρχει λόγος για αυτό. Ας δούμε τις βασικές τους διαφορές:
Αρχικά, οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν πιο κρεμώδη υφή, ενώ έχουν και άλλα συγκεκριμένα στάνταρτ ( σε σχέση με της Αμερικής), καθώς περιέχουν τουλάχιστον 14% σε συστατικά γάλακτος, ενώ την Αμερική φτάνουν το πολύ μέχρι 12%. Αυτό σημαίνει ότι οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν 3.5% λιπαρά από το γάλα, σε αντίθεση με της Αμερικής που έχουν το πολύ μέχρι 3.39%.

Οι ευρωπαϊκές σοκολάτες έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, επομένως έχουν και πιο έντονη γεύση. Και μιας και οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν περισσότερο κακάο κατά 40% από τους πολίτες των ΗΠΑ, αυτό τους κάνει να έχουν πιο εκλεπτυσμένο γούστο πάνω στο θέμα σοκολάτα. Μπορεί, ενδεχομένως, να μη σας φαίνονται πολλές αυτές οι διαφορές μεμονωμένες, ωστόσο όλες μαζί συνθέτουν μια διαφορετική γεύση.

Τέλος, μια άλλη διαφορά είναι ότι στην Αμερική χρησιμοποιούν πολύ βουτυρικό οξύ ώστε οι σοκολάτες να διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα βρώσιμες, μια ουσία που κάνει κάπως πιο όξινη τη γεύση σοκολάτας. 

Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν την καλύτερη φήμη και προέρχονται κυρίως από την Ελβετία και την Αυστρία.