Το φρούτο που βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το φρούτο που βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου




Τι ξέρεις για το πικρό πεπόνι, γνωστό και ως γκόγια;

Στην αναζήτηση μας για υγιεινές τροφές, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα ασυνήθιστο φρούτο με παράξενο όνομα, που όμως δικαιολογείται απολύτως από τα χαρακτηριστικά του και το οποίο, θεωρείται εξαιρετική επιλογή για την εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα.
Πρόκειται για το πικρό πεπόνι (γνωστό και ως γκόγια), που φύεται κυρίως στη Νότια Αμερική και στην Ασία, οπτικά θυμίζει περισσότερο αγγούρι ή κολοκύθι παρά πεπόνι και παίρνει το όνομα του από την πικρή γεύση του. Και μπορεί η γεύση του να μην το καθιστά ιδανικό για φρουτοσαλάτα, ωστόσο οι ιδιότητες του, μεταξύ των οποίων και η εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα, το καθιστούν μία καλή επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.


Ειδικότερα, το πικρό πεπόνι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, όπως βιταμίνες C, A, E και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένων των φυλλικού οξέος και B2. Επιπλέον, περιέχει κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Όσον αφορά στη θετική του επίδραση στον διαβήτη και στο προδιαβητικό στάδιο, το πικρό πεπόνι περιέχει τρεις ενώσεις που βοηθούν στη μείωση του σακχάρου και οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι δρουν παρόμοια με την ινσουλίνη όταν καταναλώνονται. 
Φυσικά, απαιτείται πολύ περισσότερη έρευνα προτού το πικρό πεπόνι θεωρηθεί φάρμακο για τον διαβήτη, ωστόσο τα οφέλη του στην εξισορρόπηση του σακχάρου δεν θα πρέπει να αγνοηθούν.

Για να το εντάξει κάποιος στη διατροφή του ως έχει, ακόμη και παραβλέποντας τη γεύση του, θα δυσκολευτεί αρκετά να βρει φρέσκο καρπό. Στην αγορά ωστόσο κυκλοφορεί ως βάμμα ή σκόνη, για να το προσθέσετε σε χυμούς και τσάι. Άλλωστε και στις χώρες όπου καλλιεργείται συνήθως σε μορφή τσαγιού επιλέγουν να το καταναλώσουν.







Δεν υπάρχουν σχόλια