Καραγκιόζης: Η πρώτη 3D animation ταινία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καραγκιόζης: Η πρώτη 3D animation ταινία




Ο Καραγκιόζης είναι ένας δημοφιλής χαρακτήρας του ελληνικού θεάτρου σκιών που σύντομα θα τον απολαύσουμε σε 3D έκδοση. Προέρχεται από τον παραδοσιακό κόσμο του θεάματος της Τουρκίας όπως προδίδει και το όνομα του, Karagoz. .
Το 2010, μετά την εισήγηση της Τουρκίας στην UNESCO, ο Καραγκιόζης περιλήφθηκε στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.
 
Πιστεύεται ότι ο δημιουργός του ήταν ο Σεϊχ Κιουστερί από την Προύσα. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης συμμετείχαν στην ανέγερση ενός τζαμιού. Οι διάλογοι μεταξύ των δύο ήταν τόσο διασκεδαστικοί, που οι υπόλοιποι εργάτες σταματούσαν τη δουλειά τους και τους παρακολουθούσαν. 

Η παλιότερη μαρτυρία για παράσταση του Καραγκιόζη στον ελλαδικό χώρο, μαρτυρείται στα Γιάννενα το 1809 στην Τουρκική γλώσσα.

Έφτασε η ώρα λοιπόν, να απολαύσουμε τον αξιαγάπητο χαρακτήρα και στη 3D μεγάλη οθόνη

Η ταινία



O Καραγκιόζης και οι φίλοι του εισβάλλουν στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας με νέες περιπέτειες. Σε ένα νέο πολύχρωμο περιβάλλον η παρέα του… Σπαθάρη θα μας διασκεδάσει με μουσική και τραγούδι. Ο νέος κόσμος του ήρωα έχει σημείο αναφοράς την Ήπειρο του 1880, όπου και πρωτο- εμφανίστηκε στην Ελλάδα. 

Από αυτή τη χρονολογία αντλήθηκε το φυσικό περιβάλλον του φιλμ, οι ενδυμασίες των χαρακτήρων και το σπιτικό του Καραγκιόζη. Πρόκειται για μια 3D ταινία της White Fox με τον Άθω Δανέλλη σε συμπαραγωγή του Cosmote TV. 

H παραγωγή είναι της Αναστασίας Μάνου και η σκηνοθεσία του Άκη Καρά και της Κατερίνας Παπαγεωργίου. Στα τραγούδια της ταινίας, εκτός από τον Άθω Δανέλλη, ακούγεται η Έλενα Μαραγκού, ο Γιάννης Νιάρχος και άλλοι.



Το επίσημο teaser (παρακολουθήστε το παρακάτω) του animation έκανε πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου του 2020 από την White Fox, στο κανάλι της στο youtube. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του φιλμ. 

Αυτή η animation 3D κινηματογραφική μεταφορά του Καραγκιόζη, θα ανοίξει σίγουρα ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού σινεμά.