Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: "Είναι ασφαλής η λειτουργία του 2ου ΓΕΛ Θέρμης; " - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: "Είναι ασφαλής η λειτουργία του 2ου ΓΕΛ Θέρμης; "



Σε συνέχεια της επιστολής του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων 2ου ΓΕΛ Θέρμης προς τον Δήμαρχο για τη θέρμανση, η δημοτική παράταξη "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση:
Είναι ασφαλής η λειτουργία του 2ου ΓΕΛ Θέρμης υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία Covid-19 και σε σχέση με το σύστημα θέρμανσης του κτιρίου?

Παρέχει το κτίριο λειτουργικά τις δυνατότητες τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ;
Κοινοποιούμε επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου -2ο ΓΕΛ Θέρμης ‘‘Γιώργος Ιωάννου’’- όπου οι γονείς δικαιολογημένα εκφράζουν την ανησυχία τους για την υγεία των μελών της σχολικής κοινότητας!

Αποκωδικοποιούμε ότι:
Την 01/9/2020 απέστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς η διευθύντρια του σχολείου κ. Κούρφαλη, εκφράζοντας την αγωνία της για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου σε σχέση με την πανδημία COVID-19.

Στις 18/9/2020 ο Σύλλογος Γονέων τους σχολείου ενημέρωσε γραπτώς τον Αντιδήμαρχο παιδείας κ. Αποστόλου για το ίδιο πρόβλημα και ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου με στόχο τον έλεγχο της κατάστασης από ειδικούς και την επιβεβαίωση για τη σχετική ασφάλεια που προκύπτει από την τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ!

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έστειλε άνθρωπο για αυτοψία (αρ. πρωτ.: 31517/12-10-2020). Από την επιστολή του Συλλόγου των Γονέων όμως συμπεραίνει κανείς εύκολα ότι ο άνθρωπος που έκανε την αυτοψία μάλλον επιβεβαίωσε την ύπαρξη του προβλήματος …… 

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε και ότι οι συνθήκες στους χώρους του σχολείου ευνοούν τη μετάδοση του ιού!

Ο Δήμος, η Αντιδημαρχία Παιδείας έχει υποχρέωση να φροντίσει να διασφαλιστούν επιβεβαιωμένα όσα προτείνει σχετικά ο ΕΟΔΥ.
Σήμερα, 4/11/2020 (2 μήνες μετά την επιστολή της διευθύντριας του σχολείου), η κατάσταση βρίσκεται ακόμη στο σημείο μηδέν. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρόσφατη ( 02/11/2020) επιστολή του Συλλόγου Γονέων προς όλους τους αρμόδιους φορείς, την οποία και κοινοποιούμε.