Σημαντική εθελοντική δράση από τους κατοίκους της περιοχής επέκτασης Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σημαντική εθελοντική δράση από τους κατοίκους της περιοχής επέκτασης Θέρμης


Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων και πολλών μικρών παιδιών, οι κάτοικοι της περιοχής επέκτασης Θέρμης, αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους και ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία κοινή προσπάθεια, για τον καθαρισμό των δρόμων και της γειτονιάς τους, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της δράσης, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Παναγιώτη Πονερίδη, οι εθελοντές μάζεψαν τα σκουπίδια, αφού προηγουμένως η δημοτική αρχή είχε φροντίσει ώστε να προμηθευτούν με τους κατάλληλους σάκους απορριμμάτων και τα προστατευτικά γάντια.

“Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην καθαριότητα και συντήρηση της γειτονιάς μας και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων των δημοτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την ενίσχυση της αξίας του εθελοντισμού στο δήμο Θέρμης”, σημείωσε ο αντιδήμαρχος κ. Πονερίδης. Παράλληλα συζήτησε με τους κατοίκους της περιοχής επέκτασης ζητήματα που τους απασχολούν και έδωσε απαντήσεις σε θέματα όπως αυτό της ύδρευσης, όπου όπως ήδη έχει ανακοινωθεί τοποθετούνται οι πρώτοι αγωγοί στο πλαίσιο έναρξης κατασκευής του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην περιοχή. 

Παράλληλα ξεκινά και η τμηματική σύνδεση κατοικιών με το δίκτυο αποχέτευσης του δήμου. Οι κάτοικοι μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, περιηγήθηκαν στις γειτονιές της περιοχής επέκτασης Θέρμης εντοπίζοντας προβληματικά σημεία, όπου και θα τοποθετηθούν άμεσα επιπλέον κάδοι απορριμμάτων.

Κατά την εθελοντική δράση των κατοίκων μαζεύτηκαν 15 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων. Ο κ. Πονερίδης, συνομιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής επέκτασης Θέρμης σημείωσε “πως οφείλουμε όλοι να γίνουμε η αλλαγή που επιθυμούμε, να μοιραστούμε το όραμα μιας καθαρής Θέρμης, να συντονιστούμε με αντίστοιχες δράσεις που ομορφαίνουν και παράλληλα προστατεύουν τους δημόσιους χώρους. 

Ευελπιστώ πως παρόμοιες πρωτοβουλίες θα βρουν και άλλους μιμητές, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην διατήρηση της καθαριότητας του δήμου και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας”.