Ο Δ. Θερμαϊκού σχεδιάζει την επαναφορά των επιθαλάσσιων καφέ ; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο Δ. Θερμαϊκού σχεδιάζει την επαναφορά των επιθαλάσσιων καφέ ;


Τις άλλοτε «παραμυθένιες» ακόμη και κινηματογραφικές εικόνες, όπου τα μαγαζιά της παραλίας ήταν μέσα στη θάλασσα επιδιώκει να επαναφέρει στην περιοχή του ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής.
Δρομολογώντας σταδιακά διάφορα projects, ο κ. Τσαμασλής προσδοκά να προσδώσει και πάλι στον δήμο του την παλιά του αίγλη. Τότε που ήταν πόλος έλξης για τους παραθεριστές, μέχρι και για τις εταιρίες παραγωγής ταινιών, όπως η Φίνος Φιλμ που είχε επιλέξει την Αγία Τριάδα για να γυρίσει την ταινία «Κάτι να καίει».

Μία φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα social media του δημάρχου και απεικονίζει μία ξύλινη εξέδρα μέσα στη θάλασσα ήταν αρκετή για να κερδίσει τα θετικά σχόλια των συνδημοτών του που φαίνεται να λάτρεψαν την ιδέα δημιουργίας της εξέδρας μέσα στη θάλασσα. Μάλιστα, πέραν από όσους θυμήθηκαν από αυτήν την εικόνα τις παλιές «χρυσές εποχές» που έζησε η περιοχή, υπήρξαν και κάποιοι που τον προέτρεψαν να συμβαδίσει με την εποχή κάνοντας στην εξέδρα ένα instagramable σημείο που θα προσελκύει τον κόσμο και με αυτόν τον τρόπο θα διαφημίζεται ο τόπος τους.

Μιλώντας στο Thestival ο κ. Τσαμασλής εξήγησε ότι πλέον απλοποιήθηκαν οι όροι αδειοδότησης δημιουργίας της εξέδρας που θα είναι μέχρι 150 τ.μ. κι έτσι δρομολογείται η υλοποίησή της. Όπως εξήγησε, θα γίνει με ιδιωτική πρωτοβουλία και θα διαμορφωθεί ανάλογα με την αρχιτεκτονική αισθητική της περιοχής. «Γίνονται συζητήσεις, προκειμένου να νοικιάσουμε σε ιδιώτη ένα δημοτικό κατάστημα. Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι να αναπτυχθεί και αυτή η εξέδρα. Μόλις οριστικοποιηθεί, θα ξεκινήσουν και οι εργασίες κατασκευής», αναφέρει ο κ. Τσαμασλής.

Ο ίδιος περιγράφει ότι τα παλιά χρόνια, όσο καταστήματα λειτουργούσαν στην περιοχή ήτανε ξύλινα και βρισκόντουσαν μέσα στη θάλασσα. «Αυτήν την αναπαραγωγή του παρελθόντος θέλουμε να πετύχουμε κι εμείς. Θα γίνει σημείο αναφοράς. Ποιος δεν θα ήθελε να απολαύσει τον καφέ του ή το φαγητό του μέσα στη θάλασσα;», διερωτάται ο κ. Τσαμασλής κι εξηγεί ότι η διοίκηση έχει ένα αναπτυξιακό πλάνο με στόχο να προβληθεί ο δήμος και να γίνει ξανά σημείο αναφοράς.

«Θα αξιοποιηθούν όλες οι δημοτικές εκτάσεις που βρίσκονται μπροστά στην παραλία, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας», καταλήγει ο κ. Τσαμασλής.
 

* Οι φωτογραφίες είναι από το δημοφιλές επιθαλάσσιο εστιατόριο της Κέρκυρας Kaiser, που ανήκει στο ομώνυμο ξενοδοχείο.