Συμμετέχουμε στη δράση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης για την Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συμμετέχουμε στη δράση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης για την Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων



Το Κέντρο Κοινότητας αναλαμβάνει δράση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων με τη διαδικτυακή προβολή ντοκιμαντέρ και στηρίζει τον ξενώνα γυναικών θυμάτων Α21 ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας βασικά είδη υγιεινής.


Κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση τιμά την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (EU Anti-Trafficking Day) για να αναδείξει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα στην πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εγκληματικής βιομηχανίας με κέρδη πάνω από 135 δισ. ευρώ το χρόνο.

Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Θέρμης εδώ και ένα χρόνο έχει αναλάβει δράση σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση Α21 κατά της εμπορίας ανθρώπων και στηρίζει τον ξενώνα Α21 όπου φιλοξενούνται γυναίκες θύματα. 

Πέρυσι, για παράδειγμα, υλοποίησε σεμινάρια σε προσωπικό των υπηρεσιών του δήμου και φορέων της περιοχής, σχετικά με την αναγνώριση θυμάτων εμπορίας, αλλά και τους τρόπους παρέμβασης στα φαινόμενα αυτά. Συνέχεια της εκπαίδευσης αποτέλεσε η δράση “Περπάτημα για την Ελευθερία-Walk For Freedom”, η οποία απευθυνόταν σε όλους τους κατοίκους της Θέρμης.



Φέτος, η δράση αλλάζει και γίνεται ανάλογη των συνθηκών προστασίας από τον Covid-19. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, η Α21 θα διαθέσει στην ομάδα του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Θέρμης ένα ενημερωτικό ντοκιμαντέρ στο οποίο θα αναφέρονται στοιχεία για την εμπορία των ανθρώπων. Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο όλο το 24ωρο, ώστε να μπορούμε να το προβάλλουμε ο καθένας στο σπίτι του, παρέα με οικογένεια και φίλους..

Μαζί με το ντοκιμαντέρ, η Α21 θα διαθέσει και μία βιντεοσκοπημένη παρουσίαση με πληροφορίες οι οποίες αφορούν στην εκπαίδευση της αναγνώρισης θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Η δράση και η εγγραφή στην ομάδα είναι δωρεάν! Βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη σύνδεσης διαδικτύου και τηλεόρασης, υπολογιστή ή τάμπλετ, στο οποίο θα προβληθεί το παραπάνω οπτικοακουστικό υλικό. 

Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητη η εγγραφή στην ομάδα του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Θέρμης στο σύνδεσμο https://www2.a21.org/register.php?locale=de-eu

Μετά τη δράση…
Μετά τη δράση η ομάδα του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης έχει τη δυνατότητα να συντάξει και να κοινοποιήσει μία επιστολή, στην οποία να αναφέρονται οι προβληματισμοί μας για την εμπορία των ανθρώπων, αλλά και προτάσεις ώστε να υπάρχει βελτίωση και εξέλιξη στην ανίχνευση τέτοιων θλιβερών φαινομένων.

Επίσης, για να στηρίξει τις γυναίκες-θύματα εμπορίας που φιλοξενούνται στον ξενώνα της Α21 η ομάδα του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Θέρμης συγκεντρώνει βασικά είδη ατομικής υγιεινής. Συγκεκριμένα, μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 συγκεντρώνουμε στο Κέντρο Κοινότητας αφρόλουτρα και σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες, αποσμητικά, σφουγγάρια μπάνιου, σερβιέτες, βαμβάκι, χαρτομάντηλα και μωρομάντηλα, αντισηπτικά, κρέμες σώματος και χεριών, αλλά και κάλτσες και πετσέτες.

Εάν θέλετε μια πιο προσωπική επαφή με το Κέντρο Κοινότητας και ακριβέστερη ενημέρωση σχετικά με τη δράση, στείλτε το email σας στο
wff.thermi@gmail.com για να λύσουμε τυχόν απορίες ή καλέστε στο τηλέφωνο 2313300739 μετά τις 14:00
(Επιλέγετε το 1 για Κέντρο Κοινότητας, Εσωτερική Γραμμή 2)
Υπεύθυνη δράσης: Μαρία Μορφίδου

Δείτε σχετικά:
Εικόνες από το πρώτο “Walk for Freedom 2019” στη Θέρμη