Εικόνες από το πρώτο “Walk for Freedom 2019” στη Θέρμη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εικόνες από το πρώτο “Walk for Freedom 2019” στη Θέρμη



Στις 19 Οκτωβρίου 2019 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο “Walk for Freedom”. 



Για πρώτη φορά και στον Δήμο Θέρμης, δόθηκε ένα δυνατό μήνυμα κατά της Εμπορίας των Ανθρώπων. 



Στις 11 το πρωί του Σαββάτου, ξεκίνησε από την πλατεία Παραμάνας πορεία σιωπηρής διαμαρτυρίας. Η πορεία περνώντας από κεντρικούς δρόμους της Θέρμης προσπάθησε να αφυπνίσει το αίσθημα της “μη ανοχής”, μήνυμα που βρήκε θερμή ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας.


 “Η Εμπορία ανθρώπων συμβαίνει εδώ και τώρα”, “Η Δουλεία υπάρχει ακόμη”, “Μόνο το 1% των θυμάτων διασώζονται”, “Κατάργηση της Δουλείας εδώ και τώρα” ήταν τα συνθήματα που κρατούσαν σε πλακάτ οι μαυροφορεμένοι διαδηλωτές, οι οποίοι επιστρέφοντας, στο τέλος, στο σημείο εκκίνησης της πορείας, φώναξαν όλοι μαζί “ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”.

Η εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Θέρμης και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Α21 και με τις Κοινωνικές δομές του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο), υπό την εποπτεία του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού (Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας). Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Στέλιος Αποστόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που το “Walk for Freedom” διεξάγεται σε μη μητροπολιτικό δήμο. 


Η εκπρόσωπος της οργάνωσης Α21, Τουφεξή Στεφανία δήλωσε πως το παράδειγμα της Θέρμης αξίζει να αποτελέσει την αρχή για αντίστοιχες τοπικές προσπάθειες.

Το Κέντρο Κοινότητας με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδήλωσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά:
–Όλους όσους εθελοντικά παρείχαν την πολύτιμη βοήθεια τους για τον συντονισμό της δράσης και την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων

-την Α21 για αυτήν την ευκαιρία συνεργασίας και την όλη υποστήριξη της στη διοργάνωση,

-το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης για τη συμβολή τους στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

-το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Θέρμης, το αυτοτελές τμήμα τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, τη ΔΕΠΠΑΘ και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για τη χορήγηση του κοινόχρηστου χώρου την ημέρα εκείνη, καθώς επίσης και τη διάθεση τραπεζοκαθισμάτων

-τα τοπικά ΜΜΕ κι όλους όσους εθελοντικά κάλυψαν την εκδήλωση

-τους φοιτητές του τμήματος ΜΜΕ του ΑΠΘ, Θεοδωρίδη Φοίβο και Μαμάη Πηνελόπη, οι οποίοι βιντεοσκόπησαν τη δράση με στόχο την παρουσίαση της στο πλαίσιο πτυχιακής του εργασίας αλλά και την υποψηφιότητας της στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης

-όσους παρακολούθησαν την πορεία και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να πληροφορηθούν για τη δράση.








Πηγή thermi.gov.gr και φωτο από THERMISnews.gr