Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης για την αποπεράτωση των εργασιών στη πλατεία Παραμάνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης για την αποπεράτωση των εργασιών στη πλατεία Παραμάνα



//Η ανακοίνωση του Δήμου:
  
Οι εργασίες ανακατασκευής στο εσωτερικό της πλατείας Παραμάνα στη Θέρμη έχουν ολοκληρωθεί και η πλατεία έχει παραδοθεί πλέον στο κοινό. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων καθώς και οι διάφορες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις πέριξ της πλατείας.
Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ήταν στα 688.880,18 ευρώ, ενώ, μετά τις εκπτώσεις, ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανήλθε σε 320.309,45 ευρώ εκ των οποίων τα 202.652 χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους του δήμου.



Το έργο ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου 2020. Παρά τις αντιξοότητες, λόγω της πανδημίας, οι εργασίες συνεχίστηκαν καθ’ όλο το διάστημα της καραντίνας και μετέπειτα, αλλά με κάποια καθυστέρηση, κυρίως στα έργα που αφορούσαν τις παρεμβάσεις στο οδόστρωμα. 

Ο λόγος ήταν ότι η σχετική έγκριση των περιοριστικών μέτρων της κυκλοφορίας από την αρμόδια Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης καθυστέρησε να δοθεί καθώς οι υπηρεσίες της υπολειτουργούσαν. Αυτό είχε ως συνέπεια να μετατεθούν χρονικά οι εργασίες οι οποίες αφορούσαν το τμήμα εκτός του εσωτερικού της πλατείας.

Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο οδόστρωμα οι οποίες είναι σε εξέλιξη προβλέπουν, μεταξύ άλλων, μετατόπιση της πιάτσας των ΤΑΧΙ στην απέναντι πλευρά από αυτή στην οποία βρίσκεται σήμερα, καθορισμό θέσεων στάθμευσης για φορτοεκφόρτωση και για δίκυκλα, διαμορφώσεις κόμβων με νησίδες και επεκτάσεις πεζοδρομίων, μείωση του πλάτους του οδοστρώματος στις θέσεις των διαβάσεων πεζών, και μετατόπιση των ραμπών για άτομα με αναπηρία στις νέες θέσεις προεξοχής των πεζοδρομίων. 

Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι να αποτραπεί η συσσώρευση σταθμευμένων οχημάτων στις διασταυρώσεις και συνεπώς να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια πέριξ της πλατείας, να αυξηθεί ο χώρος κίνησης των πεζών κ.ο.κ.