Αποστολή φαρμάκων του Κοινωνικού Φαρμακείου Θέρμης στους πληγέντες της Καρδίτσας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αποστολή φαρμάκων του Κοινωνικού Φαρμακείου Θέρμης στους πληγέντες της Καρδίτσας


Έμπρακτη αλληλεγγύη προς το Κοινωνικό Φαρμακείο της Καρδίτσας το οποίο έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος ως προς την υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τη φονική κακοκαιρία “Ιανός”, έδειξε το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης με την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Συγκεκριμένα τα στελέχη του Κοινωνικού Φαρμακείου έστειλαν στην Καρδίτσα 267 συσκευασίες φαρμάκων για νευρολογικές, καρδιολογικές και μεταβολικές παθήσεις καθώς και σκευάσματα σιδήρου.

“Οι συνέργειες και η δικτύωση με άλλους φορείς είναι βασικές προϋποθέσεις στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου μας. Άλλωστε τα φάρμακα που δεν χρειαζόμαστε εμείς, κάποιοι άλλοι τα έχουν ανάγκη” δηλώνει η Φανή Χατζηδημητρίου, πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Φαρμακείου. 

“Εμείς που ως δομή είμαστε δίπλα στους πολίτες οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δεχόμαστε βοήθεια τόσο από πολίτες όσο και από άλλες δομές ή φορείς. Η συνεργασία και η βοήθεια προς άλλες κοινωνικές δομές είναι χρέος μας. 

Τα φάρμακα που φέρνουν οι πολίτες στο Κοινωνικό Φαρμακείο και δεν χρησιμοποιούνται από τους ωφελούμενους της δομής, δωρίζονται σε άλλες δομές και φορείς, έτσι ώστε κανένα φάρμακο να μην πηγαίνει χαμένο. Πόσω μάλλον, τώρα που οι συμπολίτες μας στην Καρδίτσα βρέθηκαν μπροστά σε μία τόσο μεγάλη καταστροφή”, τονίζει η κ. Χατζηδημητρίου.

Το ίδιο διάστημα 240 συσκευασίες φαρμακευτικών σκευασμάτων για διάφορες παθήσεις, καθώς και παραφαρμακευτικό υλικό δώρισε το Γεροντολογικό Κέντρο “Φροντίζω” στο Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης. Πρόκειται για σκευάσματα που αφορούν παθήσεις αναπνευστικού, καρδιαγγειακά, υπέρταση, χοληστερίνη, μεταβολικά νοσήματα, νευρολογικές παθήσεις, οφθαλμικές παθήσεις, αντινεοπλασματικά, όπως και συσκευές μέτρησης σακχάρου.

Το ιατροφαρμακευτικό υλικό, που θα διατεθεί στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου, παρέλαβαν από την πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του “Φροντίζω” Έλενα Πασχαλέρη η κ. Χατζηδημητρίου με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης Στέλιο Αποστόλου.