Η αλήθεια για το κοιμητήριο Ευόσμου και τους "τάφους κορωνοϊού" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η αλήθεια για το κοιμητήριο Ευόσμου και τους "τάφους κορωνοϊού"



Σάλος έχει προκληθεί στη Θεσσαλονίκη και στον Σύνδεσμο Κοιμητηρίων Ευόσμου μετά τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας που αναφέρουν ότι εντός του χώρου του νεκροταφείου ανοίγονται νέοι τάφοι, εξαιτίας των συνεχώς αυξανόμενων θυμάτων του κορονοϊου στη πόλη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η κατάσταση έχει ως εξής: 
 
Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως εδώ και 10 μέρες η διοίκηση του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης που είναι υπεύθυνη για το κοιμητήριο Ευόσμου, έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου, για επέκταση του κοιμητηρίου, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα θύματα του κορονοϊού.

 Το διάστημα αυτό έχουν ξεκινήσει μάλιστα οι μελέτες που θα κρίνουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η προέκταση.

Σε σχέση με τις κηδείες θυμάτων του κορονοϊού αυτό που ισχύει στο κοιμητήριο Ευόσμου είναι πως η διοίκηση έχει ορίσει για καθαρά θέμα προστασίας έναν συγκεκριμένο χώρο από την εποχή του πρώτου κύματος της επιδημίας στη χώρα μας στον οποίον θάβονται αποκλειστικά και μόνο περιστατικά covid19.

Στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν 200 τάφοι για θύματα κορονοϊού, ενώ σε αντίθεση με το κοιμητήριο Θέρμης από τους 100 έχουν καλυφθεί οι 40 ενώ θα δημιουργηθούν κι άλλοι 50.