Ξεκίνησαν οι φυσικοθεραπείες για όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκίνησαν οι φυσικοθεραπείες για όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Θέρμης


Από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν να παρέχονται υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας στους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ Θέρμης, Ραιδεστού, Τριαδίου, Τριλόφου και Πλαγιαρίου. Από σήμερα Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στελεχώθηκαν με φυσιοθεραπευτές και τα ΚΑΠΗ Βασιλικών, Καρδίας και Κ. Σχολαρίου.
Οι φυσικοθεραπευτές προέρχονται από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά στην προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για θέσεις πλήρους απασχόλησης, με σύμβαση 8μηνης διάρκειας. 

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η στελέχωση και των ΚΑΠΗ Ν. Ρυσίου, Ταγαράδων και Σουρωτής, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ολοκληρωτικά τις ανάγκες για παροχή φυσιοθεραπείας στους ωφελούμενους των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου Θέρμης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη των ΚΑΠΗ τα οποία είναι ταμειακά τακτοποιημένα. Σύμφωνα όμως με ανακοίνωση του κ. Αργύρη Μωραΐτη, προέδρου των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής δήμου Θέρμης, θα εξυπηρετηθούν και όσα από τα μέλη των ΚΑΠΗ δεν μπόρεσαν να τακτοποιήσουν μέχρι σήμερα την ετήσια εγγραφή τους καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα (από αρχές Μαρτίου) παραμένουν κλειστές οι δομές αυτές προς αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού στην ιδιαίτερα ευάλωτη ηλικιακά ομάδα των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Το κάθε μέλος των ΚΑΠΗ δικαιούται συνολικά δέκα φυσικοθεραπείες προσκομίζοντας απαραίτητα την ενημερωμένη κάρτα μέλους και το σχετικό παραπεμπτικό του γιατρού τους.