6 απολαυστικά γλυκά με καφέ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

6 απολαυστικά γλυκά με καφέ





Για πολλούς από εμάς αποτελεί αγαπημένη συνήθεια, ενώ ορισμένοι δηλώνουν εθισμένοι στην ιδιαίτερη γεύση του. Ο καφές είναι απολαυστικός ως ρόφημα, ταιριάζει όμως υπέροχα και σε γλυκές συνταγές.
Είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ροφήματα σε όλο τον κόσμο. Παρασκευάζεται απλά από τους καβουρδισμένους και αλεσμένους σπόρους του καφεόδεντρου και έχει αναζωογονητική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό συστατικό του, την καφεΐνη, αλλά και πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πέρα όμως από κάθε θρεπτικό συστατικό ή ευεργετικό αποτέλεσμα της κατανάλωσης του, ο καφές αποτελεί μια μοναδική απόλαυση για πολλούς από εμάς.

Λίγη ιστορία

Η πρώτη επίσημη έγγραφη παρουσία του καφέ τοποθετείται σε ένα μοναστήρι των Σούφι στην Υεμένη τον 14ο αιώνα. Έναν αιώνα αργότερα, ο καφές μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο, την Περσία, την Τουρκία και γενικότερα εξαπλώθηκε στην αραβική χερσόνησο. Αρχικά, παρασκευαζόταν με το μούλιασμα των κόκκων σε κρύο νερό. 

Με την πάροδο του χρόνου όμως, σκέφτηκαν να τον μουλιάζουν σε βραστό νερό και μόλις τον 15ο αιώνα οι Άραβες ανακάλυψαν τη διαδικασία του καβουρδίσματος, ενώ ταυτόχρονα άρχισαν να αλέθουν τους κόκκους του καφέ και να τους βράζουν σε νερό. Ύστερα από την ανακάλυψη του καβουρδίσματος ο καφές εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές ρόφημα σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο και εκεί δημιουργήθηκαν και τα πρώτα καφενεία -μια και το αλκοόλ ήταν απαγορευμένο- όπου μαζί με τον καφέ οι Άραβες έπαιζαν τυχερά παιχνίδια, άκουγαν μουσική και κάπνιζαν ναργιλέ, συζητώντας τα νέα της ημέρας.

Η παραγωγή του όμως άρχισε να επεκτείνεται και σε άλλες χώρες γύρω στις αρχές του 18ου αιώνα. Συγκεκριμένα, το 1730 φυτά καφέ μεταφέρθηκαν στην Τζαμάικα, το 1740 στην Ινδία και το Μεξικό, το 1784 στη Βενεζουέλα και στα τέλη του αιώνα στην Κολομβία. Πάντως το ιδανικότερο περιβάλλον για την καλλιέργεια του αγαπημένου αυτού φυτού βρέθηκε στη Βραζιλία και από τότε είναι η πρώτη χώρα σε παραγωγή καφέ.

Ο καφές σε 6 γλυκές συνταγές

Ζελέ καραμέλας αρωματισμένο με ελληνικό καφέ και crumble σοκολάτας

Η καραμέλα συνδυάζεται αρμονικά με τον ελληνικό καφέ και γίνονται ένα απίθανο ζελέ, που κλείνει ιδανικά κάθε γεύμα. 

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ



Δροσερό γλυκό με καφέ και τυρί ρικότα

Ένα απολαυστικό κρεμώδες γλυκό που θα ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ



Τιραμισού στο ποτήρι με κρέμα με άρωμα καφέ

Το διάσημο ιταλικό γλύκισμα είναι πολύ δημοφιλές επιδόρπιο και για τα δικά μας τραπέζια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ




Muffins με άρωμα καφέ γεμιστά με καραμέλες

Απίστευτα λαχταριστά muffins με καραμέλες, που συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σας, μιας και έχουν και αυτά άρωμα καφέ και θα σας ενθουσιάσουν με την γλυκιά έκπληξη που κρύβουν στο εσωτερικό τους. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ



Μους σοκολάτα με εσπρέσο και μπισκότα αμυγδάλου – καρύδας

Ένα απολαυστικό γλύκισμα με αέρινη μους σοκολάτα και μπισκότα, που μπορούν να απολαύσουν ακόμη και όσοι αποφεύγουν τη γλουτένη. 

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ


Εύκολη μους τυριού με εσπρέσο

Γλυκιά κι ανάλαφρη, αυτή η μους έχει για βάση της φρέσκο λευκό τυρί, δυνατό καφέ, ρούμι και σταφίδες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ



Εύκολα σοκολατάκια με άρωμα καφέ

Υπέροχα σοκολατάκια που λιώνουν στο στόμα, αφήνοντας πίσω την αναζωογονητική γεύση του εσπρέσο και τη μαγική γεύση της σοκολάτας. Αδύνατον να σταματήσετε στο ένα! 

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ