Λουκέτο στο 4ο Δημοτικό Θέρμης - Ερωτηματικά για την αμεσότητα της αξιολόγησης των πρώτων συμπτωμάτων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Λουκέτο στο 4ο Δημοτικό Θέρμης - Ερωτηματικά για την αμεσότητα της αξιολόγησης των πρώτων συμπτωμάτων



Αναμένοντας την ανακοίνωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης (//η ανακοίνωση παρατίθεται εκ των υστέρων στο τέλος του άρθρου) δημοσιεύουμε μετά από επιβεβαίωση ότι όλο το σχολείο κλείνει  λόγω επιπλέον από τα χθεσινά ανακοινωθέντα κρούσματα κορονοϊού.
   
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του σχολείου που δημοσίευσε η THERMISnews.gr εδώ, σύμφωνα με την οποία έκλεινε μόνο ένα τμήμα του. 

Πληροφορίες που είναι υπό εξέταση από γονείς και δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη, κάνουν λόγο για εργαζόμενους στο σχολείο εκτός από τον μαθητή με συμπτώματα, που ενδεχομένως να παρέπεμπαν σε κορονοϊό και που ίσως αξιολογήθηκαν καθυστερημένα, δημιουργούν ερωτηματικά για το αν το  "λουκέτο" στο σχολείο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. 

Σήμερα το πρωί, οι γονείς των μαθητών κλήθηκαν να παραλάβουν τους μαθητές μετά την άφιξή τους στο σχολείο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

Με την με αριθ. Πρωτ. 26910/22-10-2020 απόφαση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Αν. Θεσ/νίκης αναστέλλεται η λειτουργία όλων των τμημάτων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, έως και την Πέμπτη 29/10/2020 λόγω κρουσμάτων νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 (COVID-19). 

Επισημαίνεται ότι πρέπει να τηρείται οπωσδήποτε η παραμονή στο σπίτι των παιδιών και η αποχή από κάθε δραστηριότητα που γίνεται ομαδικά (φροντιστήρια, αθλητικές ομαδικές δραστηριότητες, ομαδικό παιχνίδι, κ.ά.). 

Ταυτόχρονα παρακολούθηση των μαθητών/μαθητριών για εμφάνιση τυχόν συμπτωμάτων, που πρέπει να οδηγήσουν στον παιδίατρο, ο οποίος θα αποφασίσει για περαιτέρω εξετάσεις.