Η ανακοίνωση της Κοινότητας Περιστεράς για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ανακοίνωση της Κοινότητας Περιστεράς για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου



//Η ανακοίνωση:
 
Ολοκληρώθηκαν οι περιορισμένες εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940…τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Αρχικά τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία. Στην συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων ηρώων , έγινε η κατάθεση στεφάνων και ακούστηκε ο Εθνικός μας ύμνος, από τα λιγοστά άτομα που ήταν μέσα στο χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαμε.

Το ΌΧΙ της 28ης Οκτωβρίου είναι βαθιά χαραγμένο στη συνείδησή μας. 

Οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, ως γνωστόν, για λόγους αντιμετώπισης του covit-19 δεν πραγματοποιήθηκαν. Όμως τα παιδιά μας “παρελαύνουν” περήφανα στην καρδιά μας και το μυαλό μας και μας θυμίζουν τα παιδιά του έπους του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης και μας γεμίζουν υπερηφάνεια.

Ένα μεγάλο μπράβο στη δασκάλα του σχολείου μας και τους δύο μαθητές, τον σημαιοφόρο του σχολείου μας και την μαθήτρια που κατέθεσε το στεφάνι που εκπροσώπησαν το σχολείο μας!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!!!!

Επίσης σήμερα η Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης είχε ιερά πανήγυρη, εορτάζοντας τη μνήμη του Οσίου Ευθυμίου του Νέου, κτήτωρ της μονής των Περιστερών, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο. 

Ευχαριστούμε πολύ την Γερόντισσα Μακαρία και τις αδερφές από την Ιερά Μονή Παντανάσσης για την θερμή υποδοχή. Στον Όρθρο και την αρχιερατική θεία Λειτουργία χοροστάτησε, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ευθύμιος και πολλοί ιερείς και ιερομόναχοι. 

Αμέσως μετά υπήρχε κέρασμα για όλους! Να ειναι γερές και του χρόνου να ξανά γιορτάσουμε όλοι μαζί την πανήγυρή τους.

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας!!!

Για το Κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής