Zoom: Η πανδημία την έστειλε… στα αστέρια – Αύξησε τα έσοδα κατά 355%! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Zoom: Η πανδημία την έστειλε… στα αστέρια – Αύξησε τα έσοδα κατά 355%!


Η Zoom είχε κατά μέσο όρο 148,4 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες το τρίμηνο, αυξημένους κατά 4.700% σε ετήσια βάση

Οι μετοχές της Zoom Video Communications αυξήθηκαν κατά 6% στις συναλλαγές τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου ήταν όχι μόνο καλύτερα από τα αναμενόμενα αλλά τετραπλασιάστηκαν!

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 92 σεντ ανά μετοχή έναντι 45 σεντ ανά μετοχή, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, σύμφωνα με την Refinitiv. Τα έσοδά της εκτοξεύτηκαν σε 663,5 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 500,5 εκατομμυρίων δολαρίων όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, σύμφωνα με την Refinitiv. 


Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 355% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του έτους το οποίο έληξε στις 31 Ιουλίου και άγγιξαν τα 186 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά το προηγούμενο τρίμηνο, τα έσοδα του Zoom αυξήθηκαν κατά 169%.Οι άνθρωποι εξαρτήθηκαν περισσότερο από το λογισμικό βιντεοκλήσεων για επαγγελματική, εκπαιδευτική και προσωπική χρήση κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η Zoom είχε κατά μέσο όρο 148,4 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες το τρίμηνο, αυξημένους κατά 4.700% σε ετήσια βάση.

Η Zoom Video Communications Inc. απέδειξε ότι οι πελάτες της εν μέσω πανδημίας μετέτρεψαν τον εξειδικευμένο appmaker στην πλέον δημοφιλή υπηρεσία επικοινωνίας στη δουλειά, το σχολείο αλλά και την καθημερινότητα. Οι πωλήσεις της Zoom εκτοξεύτηκαν το τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου. Η εταιρεία αναμένει ότι η τάση θα συνεχιστεί το υπόλοιπο του έτους και προέβλεψε ότι τα έσοδα και τα κέρδη θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες των επενδυτών.

«Η αλλαγή στην εργασιακή κουλτούρα που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19 παροτρύνει τις εταιρείες να προωθήσουν την υιοθέτηση εργαλείων τηλεδιάσκεψης που βασίζονται σε cloud», επισήμανε το Bloomberg Intelligence.


Εric Yuan: Η ιδέα που τον έκανε δισεκατομμυριούχο



Ο Eric Yuan, ιδρυτής και CEO της Zoom, κέρδισε σε ένα τρίμηνο κοντά 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμα και πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας η τιμή της μετοχής της Zoom αυξανόταν εκθετικά. Μέσα σε μόλις έναν χρόνο αφότου μπήκε στη λέσχη των δισεκατομμυριούχων, ο Yuan έχει πλέον περιουσία $8,5 δισ.

Ο Yuan γεννήθηκε στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας και οι γονείς του ήταν μεταλλειολόγοι. Ο ίδιος σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά και έκανε μεταπτυχιακό στην μηχανολογία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, έμεινε για τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία αλλά τελικά τον κέρδισε η Σίλικον Βάλεϊ όπου εργάστηκε για μια νεοφυή επιχείρηση διαδικτυακών υπηρεσιών.

Οι ΗΠΑ απέρριψαν την αίτηση του Yuan για βίζα πολλές φορές πριν τελικά του επιτρέψουν να πάει στην Καλιφόρνια το 1997, σε ηλικία 27 χρονών. Εκεί ο Yuan εργάστηκε για την WebEx, η οποία αγοράστηκε από τη Cisco το 2007. Η βασική ιδέα του Zoom – την οποία εμπνεύστηκε από την ανάγκη του να επικοινωνεί με τη φίλη του που σπούδαζε μακριά από το μέρος όπου σπούδαζε – ήταν να προσθέσει βίντεο σε συστήματα τηλεδιάσκεψης που βασίζονταν στο τηλέφωνο, όπως αυτό της Cisco. 


Επίσης, ήθελε να αναπτύξει ένα σύστημα τηλεδιάσκεψης που θα ήταν πιο ελκυστικό για τον χρήστη. Ο Yuan παρουσίασε το σύστημα πρώτα στην Cisco η οποία το 2011 δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον. Τότε ο ίδιος θεώρησε ότι είχε έρθει η στιγμή να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. Αυτό και έκανε. Ιδρυσε την Zoom «Η Cisco έκανε λάθος. Τρία χρόνια αφότου έφυγα, κατάλαβαν ότι είχα δίκιο» λέει ο Yuan.