Διαδικτυακή δράση για γονείς από την ΕΛΠΙΔΑ: ”Ζώντας με το καινούργιο” - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Διαδικτυακή δράση για γονείς από την ΕΛΠΙΔΑ: ”Ζώντας με το καινούργιο”


Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ προσκαλεί τους γονείς σε μία δράση διαδικτυακών συναντήσεων, με στόχο την υποστήριξη της οικογένειας στις νέες συνθήκες, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται στο σήμερα.
Ο πρώτος κύκλος με θέμα “Ζώντας με το καινούριο” ξεκινάει τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν προγραμματιστεί τρεις θεματικές ενότητες, τριών συναντήσεων η καθεμία, που θα υλοποιηθούν στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2020.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης “ΕΛΠΙΔΑ” και τους ενδιαφερόμενους γονείς είναι τα ακόλουθα:
– «Αλλαγές και προκλήσεις στην επικοινωνία της οικογένειας», τον Οκτώβριο,
– «Εξαρτήσεις: μονόδρομος ή επιλογή απάντησης στις νέες προκλήσεις;», το Νοέμβριο.

Η πρώτη θεματική, «Ζώντας με το καινούριο», αναφέρεται στις αλλαγές που τον τελευταίο χρόνο όλοι μας βιώνουμε, σε πολλαπλά επίπεδα: κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό, οικογενειακό κα.
Ποια χαρακτηριστικά έχει το «καινούριο» στο πλαίσιο των νέων συνθηκών, που βιώνουμε, εν μέσω της πανδημίας του Covid-19; Τι απαιτήσεις δημιουργεί και ποιες αλλαγές φέρνει στο στενό πλαίσιο του οικογενειακού μας συστήματος; Τι μετακινήσεις απαιτεί και ποιους προστατευτικούς παράγοντες κινητοποιεί ώστε να ενταχθεί στη ζωή μας προς όφελός μας;

Πριν από την κάθε θεματική θα ανακοινώνεται ένα κάλεσμα συμμετοχών εκ νέου. 
Η κάθε θεματική είναι αυτοτελής και απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το σύνολό της. Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιος περισσότερες από μία θεματικές, εφόσον το επιθυμεί.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν γονείς της περιοχής δράσης τ ου Κέντρου Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ (Δήμοι Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας-Χορτιάτη), με παιδιά όλων των ηλικιών. Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, από τις 5.00 έως τις 7.00μμ, ενώ συνεχίζουν στις 28 Σεπτεμβρίου και στις 5 Οκτωβρίου.

Για τη δήλωση συμμετοχής επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 2310.442044 ή με το e-mail kpelpida@gmail.com μέχρι την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου. 

Μετά τη δήλωση συμμετοχής σας θα σας αποσταλούν οι λεπτομέρειες και οι κωδικοί εισόδου στη συνάντηση. Αριθμός συμμετεχόντων: 10-18 άτομα. 
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Συντονίστριες του πρώτου κύκλ
ου συναντήσεων είναι οι Γεωργία Γκιούρκα και Μαριάννα Δρακοπούλου, Ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης.