Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης - Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης - Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης


//Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:
 Μεγάλη η ανταπόκριση στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης του δήμου Θέρμης

Ολοκληρώθηκε στο τέλος Αυγούστου το πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης για το 2020 του δήμου Θέρμης, το οποίο οργάνωσαν τα «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής». 
 
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 198 παιδιά από 5 έως 12 ετών, ενώ απασχολήθηκαν 17 εκπαιδευτικοί με διάφορες ειδικότητες, όπως μουσικοί, νηπιαγωγοί, εικαστικοί, θεατρολόγοι, γυμναστές, δάσκαλοι, πληροφορικοί, καθηγητές.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος, το οποίο διήρκεσε από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου φιλοξενήθηκαν σε τέσσερα δημοτικά σχολεία στη Θέρμη, τα Βασιλικά και τον Τρίλοφο. Ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε στην ενίσχυση του δημιουργικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα του θεσμού, ώστε από τη μια τα παιδιά να μην αισθάνονται ότι συνεχίζουν “να πηγαίνουν στο σχολείο” και από την άλλη το πρόγραμμα να μην παίρνει τη φυσιογνωμία «φύλαξης».

Φέτος, με την πανδημία πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα και τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις ασφάλειας για τον περιορισμό διασποράς του covid-19. Η δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, η συνεχής απολύμανση των χρησιμοποιούμενων χώρων, η απολύμανση παιχνιδιών, αθλητικού και εικαστικού υλικού, η θερμομέτρηση των παιδιών κατά την είσοδό τους στο χώρο, είναι ορισμένα από τα μέτρα που λήφθηκαν για την ασφαλή παραμονή παιδιών και προσωπικού 
κατά τη διάρκεια των δύο μηνών του Καλοκαιριού.


Η τήρηση όλων αυτών των κανόνων ασφάλειας καθόλου δεν περιόρισε τα παιδιά από την εκτόνωση, τη δημιουργία και την κοινωνικοποίηση που χαρακτηρίζουν τα προγράμματα της καλοκαιρινής απασχόλησης. Κι αυτό αποδείχθηκε από τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα όλες τις δραστηριότητες και οι γονείς τους οι οποίοι παρέτειναν για εβδομάδες τον αρχικά επιφυλακτικό σχεδιασμό φιλοξενίας τους.

Νέος Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου εκλέχθηκε ο Αργύρης Μωραΐτης. Στη θέση  του Αντιπροέδρου ο Γιώργος Αγγέλου – Δήμος ΘέρμηςΣύμφωνα με τον πρόεδρο των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Αργύρη Μωραΐτη, “η επιτυχία του φετινού προγράμματος ανήκει σε έναν μεγάλο βαθμό στους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνέδραμαν για δύο μήνες τους έμπειρους συναδέλφους της δημιουργικής απασχόλησης. 

Ανήκει σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά ένα μεγάλο μπράβο, την Κατερίνα, την Μορφίλη, τον Μιχάλη, την Τατιάνα, την Κατερίνα, τον Θωμά, τον Βάιο. Ευχαριστούμε για την συνεργασία του το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού για το εξαιρετικό βοηθητικό προσωπικό με το οποίο ενίσχυσε το πρόγραμμα καθώς και όλες τις υπηρεσίες του δήμου που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε κάθε ανάγκη μας”.

Η Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση είναι ένας θεσμός ο οποίος λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στο δήμο Θέρμης. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, τα οποία απασχολούνται δημιουργικά από τις 7:30 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα.

Όπως κάθε χρόνο, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα είχαν εργαζόμενες μητέρες, κάτοικοι δήμου Θέρμης ή μητέρες απασχολούμενες σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του δήμου. 

Εξυπηρετήθηκαν κατά προτεραιότητα εργαζόμενες μητέρες μονογονεϊκών ή πολύτεκνων οικογενειών. 

Οι αιτήσεις άνεργων μητέρων καλύφθηκαν εφόσον υπήρχε διαθεσιμότητα θέσεων φιλοξενίας.