Σε εξέλιξη εργασίες για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο 5ο δημοτικό σχολείο και στο 2ο γυμνάσιο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σε εξέλιξη εργασίες για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο 5ο δημοτικό σχολείο και στο 2ο γυμνάσιο Θέρμης



//Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:

Συνεχίζονται οι εργασίες εντός αλλά και πέριξ των σχολείων του δήμου Θέρμης προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές στις 14 Σεπτεμβρίου. 


Τις ημέρες αυτές εκτελούνται εργασίες γύρω από το 5ο δημοτικό σχολείο Θέρμης, στο Τριάδι όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη εργολαβία ανακατασκευής της οδοποιίας. 

Το έργο καθυστέρησε να ολοκληρωθεί καθώς προβλεπόταν μετακίνηση των δικτύων κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, φυσικό αέριο, κ.λπ.) τα οποία δυστυχώς δεν ήταν πλήρως και ορθά αποτυπωμένα στα σχέδια τα οποία είχαν υποβάλλει προς τον ανάδοχο οι αρμόδιοι φορείς. 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η επέκταση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των έργων.



Για το λόγο αυτό ο δήμος προχώρησε σε εργασίες διαμόρφωσης των δρόμων οι οποίοι βρίσκονται στην πίσω πλευρά του σχολείου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής πρόσβαση των μαθητών και των δασκάλων τους στο 5ο δημοτικό σχολείο. 

Οι εργασίες αυτές πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες και σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου. 

Παράλληλα, εξελίσσονται πλέον με γρήγορους ρυθμούς και οι εργασίες μετατόπισης των δικτύων μπροστά από την κύρια είσοδο του σχολείου με στόχο την ολοκλήρωση της εργολαβίας το ταχύτερο δυνατόν.



Εργασίες οι οποίες αφορούν την ομαλή πρόσβαση των μαθητών είναι σε εξέλιξη και πλησίον του νεόδμητου 2ου γυμνασίου Θέρμης στο Νέο Ρύσιο. 

Συγκεκριμένα, κατασκευάζεται ένα τμήμα του πεζόδρομου το οποίο συνδέει τον οικισμό με το σχολείο, ώστε οι μαθητές να μετακινούνται από και προς το σχολείο με απόλυτη ασφάλεια. 

Και αυτές οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες, πριν από την έναρξη των μαθημάτων.