Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: Καλή Σχολική χρονιά, αλλά ... - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: Καλή Σχολική χρονιά, αλλά ...


//Η ανακοίνωση:


Καλή σχολική χρονιά να έχουν τα παιδιά μας ! 


Η έναρξη και η εξέλιξη αυτής της σχολικής χρονιάς απαιτεί πάνω από όλα επαγρύπνηση και υπευθυνότητα και Δεν ενδείκνυται για ευχολόγια και γιορτές .

Από τον Ιούλιο ξεκινήσαμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα στο Δήμο μας σχετικά με τη σχολική στέγη. Τα προβλήματα εντάθηκαν από την προχειρότητα στο άνοιγμα των σχολείων από την πολιτεία.


Οι προσλήψεις των σχολικών καθαριστριών δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως ήταν αναμενόμενο αφού η διαδικασία ξεκίνησε μέσα Αυγούστου . Τα σχολεία καθαρίζονταν μέχρι τελευταία στιγμή . Οι σχολικές καθαρίστριες δεν επαρκούν και θα τις ενισχύσουν υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για κοινωφελή εργασία. 

Κόστος που αναλαμβάνει εν μέρει ο Δήμος, ενώ θα έπρεπε η ανάγκη εξ ολοκλήρου να καλυφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρόβλημα για την καλή χρονιά των παιδιών μας δεν είναι αν έφτασαν ή όχι από την πρώτη μέρα οι μάσκες-«δώρα» της ΚΕΔΕ ή των Δήμων !!! Μετά από τόσους μήνες πανδημίας μπορούμε να φανταστούμε ότι κάθε οικογένεια εξ ανάγκης έχει εξασφαλίσει μια πάνινη μάσκα για το κάθε μέλος της και προφανώς δεν περιμένει από το κράτος ή το δήμο να της τη δώσει. Το όλο θέμα λειτούργησε τελικά ως αντιπερισπασμός για τα πραγματικά προβλήματα.

Οι απαραίτητοι εξωραϊσμοί-εργασίες στα σχολεία δεν ολοκληρώθηκαν.

Αίθουσες διδασκαλίας όπου είναι απαραίτητες δεν βρέθηκαν.

Σχολεία χωρίστηκαν.

Θα έχουμε πάλι προγράμματα με κενές ώρες ελλείψει καθηγητών.

Τα λεωφορεία για τη μεταφορά των μαθητών τελικά θα έχουν 100% πληρότητα (ενώ τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τα τουριστικά έχουν μόνο 65%!) Το είχαμε αναδείξει προ δυο εβδομάδων ως πιθανότητα στο δημοτικό συμβούλιο - η σχετική απόφαση μας βρίσκει αντίθετους!

Διαβάσεις ελλιπείς .

Προγράμματα με σχολικά συσσίτια δεν θα γίνουν .

Λίγες μέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι δημιουργήθηκε ένα ατέλειωτο μπέρδεμα με την ώρα προσέλευσης στα σχολεία.

Μέσα σε όλα αυτά και κάτι θετικό: Μαθητές του δήμου μας θα έχουν τη χαρά να φοιτήσουν σε δυο νέα σχολεία! Χαιρόμαστε για αυτούς – αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι χρειάστηκαν τόσα πολλά χρόνια για την ολοκλήρωση των δύο νέων σχολείων και όσα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν στο παρελθόν.

Είναι λοιπόν άλλο πράγμα να εύχεσαι, κι άλλο να έχεις κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσεις το κατάλληλο περιβάλλον για πραγματικά καλή σχολική χρονιά μέσα σε συνθήκες πανδημίας.