Η ανακοίνωση της προέδρου της Κοινότητας Αγίου Αντωνίου για την έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης στη Κοινότητα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ανακοίνωση της προέδρου της Κοινότητας Αγίου Αντωνίου για την έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης στη Κοινότητα


Με μία ανακοίνωση στο διαδίκτυο η πρόεδρος της Κοινότητας Αγ.Αντωνίου εξέφρασε την αντίθεσή της με την απόφαση του Δήμου να μετακινήσει τη γραμματέα της κοινότητας στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου χωρίς αντικατάσταση, κάνοντας λόγο για στοχευμένη πράξη. Συμπαραστάτες στη διεκδίκηση αυτή, η "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" αναφέρει ότι η "διοικητική βοήθεια" είναι "υποχρέωση του Δήμου με σκοπό τη δημοκρατική λειτουργία του"

//ΑνακοίνωσηΤα τελευταία χρόνια η τοπική κοινότητα Αγίου Αντωνίου έχει γραμματέα η οποία βρίσκεται στο παλιό Δημαρχείο Βασιλικών Και ενώ κατά επανειλημμένα ζητήσαμε γραμματειακή υποστήριξη να υπάρχει στο χωριό, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους των χωριών μας (Μονοπήγαδο και Αγίο Αντωνίο) αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. 


Παραταύτα τους τελευταίους τέσσερις μήνες η τοπική κοινότητα και η Πρόεδρος παραμένουν χωρίς γραμματέα και όλα αυτά, Προφανώς με σκοπό να σταματήσει κάθε επικοινωνία με τον Δήμο. Η γραμματέας της κοινότητας εδώ και τέσσερις μήνες έχει πάει στην τεχνική υπηρεσία του δήμου... Χωρίς βέβαια να ειδοποιηθεί κανένας. 

Η γραμματέας εξυπηρετεί και την τοπική κοινότητα Σουρωτής. Δεν ειδοποιήθηκε λοιπόν κανένας πρόεδρος, ότι για τους επόμενους μήνες δεν θα υπάρχει γραμματέας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε έστω και για απλά αιτήματα με τον Δήμο. 

Μετά από παράπονα που έγιναν προς το Δήμαρχο, μετά από επιστολή που έχει σταλεί από την πρόεδρο της κοινότητας και μετά από συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε από την κοινότητα Αγίου Αντωνίου αλλά και με επιστολή που στάλθηκε από τους δύο προέδρους την Πρόεδρο Αγίου Αντωνίου και τον πρόεδρο της Σουρωτής δεν εισακούστηκε καμία παράκληση, και συνεχίζει για 4 μήνες να είναι και οι δύο κοινότητες χωρίς γραμματειακή υποστήριξη. 

Ποιος, λοιπόν, είναι ο στόχος όλης αυτής της κατάστασης; 
Να παραμείνει η κοινότητα μας χωρίς γραμματέα, να μην υπάρχει καμία επικοινωνία με τον δήμο, να μην μπορούμε να κάνουμε τα απαραίτητα αιτήματα; 

Πολλά θέματα τα οποία προέκυψαν είτε με κτηνοτροφικές υποθέσεις είτε με υποθέσεις που έχουν σχέση με το Δασαρχείο γινόταν από τη συγκεκριμένη υπάλληλο. Καμία προειδοποίηση και καμία ενημέρωση. Το αποτέλεσμα μετά επικοινωνία τηλεφωνική με το Δήμαρχο: 

Απάντησε ότι θα μας στείλουν κάποια στιγμή οκτάμηνο υπάλληλο. Γιατί δεν έγινε πρώτα η πρόσληψη υπαλλήλου και μετά η μετάταξη της γραμματέας μας και ξαφνικά έμειναν οι κοινότητες χωρίς γραμματειακή υποστήριξη;

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συμπεριφορές που δεν αρμόζουν προς το πρόσωπο μου και από συγκεκριμένα άτομα. Θα διατηρήσω το επίπεδο μου και το ήθος μου ως άνθρωπος αλλα και ως πρόεδρος αυτής της Κοινότητας.
Η προεδρος της Κοινότητας
Αγίου Αντωνίου και Μονοπηγάδου
Πουρσανίδου Καλλιόπη

Η Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης σε ανακοίνωσή της αναφέρει σχετικά: