Το ήμι υποβρύχιο σκάφος συνεχίζει τις όμορφες βόλτες στην Μαρίνα του Πλαταμώνα Πιερίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το ήμι υποβρύχιο σκάφος συνεχίζει τις όμορφες βόλτες στην Μαρίνα του Πλαταμώνα Πιερίας



Στην αναζήτηση του Nemo από τον πατέρα του, Marlin, στη συγκινητική ταινία της Disney, «Ψάχνοντας τον Nemo», οι σκηνές στον βυθό του ωκεανού είναι εντυπωσιακές, μαγικές. 



Τα ψάρια παίζουν κρυφτό μέσα στα βράχια, τα μεγάλα κυνηγούν τα μικρότερα και πλήθος άλλων οργανισμών δίνουν χρώματα στο υδάτινο περιβάλλον. Ένα τέτοιο σκηνικό, που ελάχιστοι μπορούν να απολαύσουν, αποφάσισαν να προσφέρουν στους τουρίστες της Χαλκιδικής και της Πιερίας τρία αδέρφια. 

Δημιούργησαν ένα σκάφος, το Nemo Nemo, που κάνει βόλτες στις παραλίες της περιοχής. Μόνον που οι επιβάτες του βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και απολαμβάνουν αυτή τη μαγεία. 

Είναι ένα ημιυποβρύχιο με σήμα κατατεθέν το μικρό ψαράκι της Disney και με αρκετές ιδέες από τα ταξίδια του καπετάνιου Nemo, του ήρωα του Ιουλίου Βερν.








«Ο κόσμος εντυπωσιάζεται, μπορεί να δει ο καθένας πώς είναι η υποβρύχια ζωή, είναι όμορφα». 

Ο 28χρονος Αλέξης Καραθανάσης είναι ο καπετάνιος του σκάφους που δημιουργήθηκε από τα δύο αδέρφια του, τον Νίκο και τον Τέλη. 

Άνθρωπος της θάλασσας, εκτός του ότι έχει δίπλωμα καπετάνιου, λέει ότι γεννήθηκε στη θάλασσα, αφού μεγάλωσε δίπλα στον ψαρά πατέρα του. 

Πιάνει το τιμόνι και έχει επαφή με τους επιβάτες από ένα άνοιγμα που συνδέει το «πιλοτήριο» με το υποβρύχιο τμήμα του σκάφους, του Nemo Nemo. «Κάθε φορά έχει και κάτι διαφορετικό ο βυθός. Μια φορά είδα ένα χταπόδι να κολλάει πάνω στο τζάμι. Άκουγα φωνές ενθουσιασμού από τους επιβάτες»

Εκείνος και οι αδερφοί του δραστηριοποιούνται χρόνια στον τουρισμό και η υποβρύχια βόλτα για τους τουρίστες, παιδιά και μεγάλους, ήταν ιδέα που προήλθε από τη δική τους εμπειρία για τις ομορφιές μιας άλλης ζωής που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια. «Είναι ωραίο για τον κόσμο να απολαμβάνει αυτό που δεν μπορεί, να έρχεται τόσο κοντά με τη ζωή της θάλασσας. 

Μπορεί να κολυμπάει και να τη χαίρεται, όμως το να βλέπεις τον βυθό έτσι είναι μοναδικό», εξηγεί. Η βάση του σκάφους βρίσκεται στον Πλαταμώνα. Πλέον τα ταξίδια γίνονται και στη Νικήτη. Για να επιλεγεί η περιοχή έγινε ολόκληρη έρευνα, όπως είπε ο νεαρός καπετάνιος. «Εξετάσαμε τον βυθό με drone για να βρούμε τις κατάλληλες διαδρομές», λέει. Το σκάφος κινείται δίπλα στον κυματοθραύστη και στη συνέχεια κοντά σε μία ξέρα με συστάδες φυκιών, όπου κρύβονται χταπόδια και άλλα θαλασσινά.



video:


Το ταξίδι διαρκεί περίπου 40 λεπτά. 

Οι μηχανές του κόκκινου σκάφους είναι μικρής ισχύος. «Προσπαθώ και κινούμαστε όσο το δυνατόν πιο σιγά γίνεται», ενημερώνει ο Αλέξης. 
Άλλωστε η κίνηση του ημιυποβρυχίου δεν πρέπει να επηρεάζει την ηρεμία του βυθού. Έτσι ο επιβάτης θα ζήσει τη μαγεία του. Οι εικόνες, ακόμη και από το σημείο που είναι δεμένο, προϊδεάζουν τον επιβάτη. Το εσωτερικό του σκάφους έχει πρασινίσει από τα χρώματα του νερού. Και τα μικρά ψάρια παίζουν γύρω του.
 Οι πέτρες του κυματοθραύστη κρύβουν τις περισσότερες εκπλήξεις. Μπορεί να είναι το κρυφτοκυνηγητό των ψαριών, μπορεί το μάτι ενός χταποδιού που διστάζει να βγει από φόβο αντιλαμβανόμενο την κίνηση του ημιυποβρυχίου. 

Και δεν είναι μόνον τα ψάρια που κινούνται σε κοπάδια κοντά στο σκάφος εξάπτοντας το ενδιαφέρον των επιβατών. Αγκίστρια και πετονιές που κόλλησαν σε πέτρες και δεν βγήκαν ποτέ, «τυλίχτηκαν» από τις πρασινοκίτρινες λειχήνες και έγιναν ένα με το περιβάλλον. 

Παραπέρα, στη διαδρομή, μία άγκυρα ξεχασμένη, κομμάτι της ιστορίας ενός άλλου σκάφους που την εγκατέλειψε. Και πιο δίπλα, ένας τενεκές γεμάτος τσιμέντο, για να δέσει προσωρινά κάποια βάρκα και να ψαρέψει ο βαρκάρης της. Κάπου-κάπου, όταν είσαι κοντά στον κυματοθραύστη περνά από το παράθυρο και μια πλαστική σακούλα. Για να μην ξεχνιόμαστε.


Το πράσινο του βυθού μαγνητίζει τα βλέμματα και μεταφέρει σε έναν άλλον κόσμο. Μπορεί η ξενάγηση να μην γίνεται στις 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα, όμως και ο βυθός στη Νικήτη έχει το ενδιαφέρον του.

 «Όταν νιώθεις την αύρα του βυθού, αυτό το συναίσθημα είναι ανεπανάληπτο». Ο Αλέξης, ο 28χρονος καπετάνιος με προσεκτικές κινήσεις χειρουργικής ακρίβειας φέρνει το σκάφος σε απόσταση λίγων εκατοστών από τα βράχια. Ειδικά στις βραδινές ξεναγήσεις η πλοήγηση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Και τα ψάρια που πλησιάζουν το σκάφος περισσότερα, αφού τους τραβούν τα φώτα.
Δείτε το κόστος και άλλες πληροφορίες εδώ : https://www.facebook.com/NemoNemoPlatamonas


Πριν έρθετε από μακριά να ρωτήσετε για της καιρικές συνθήκες στο τηλέφωνο 6983172990 .



Φωτο Nemo Nemo 
με πληροφορίες απο vice.com