Γκιζέλα Ντάλι - Η Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γκιζέλα Ντάλι - Η Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό



Πριν από δέκα χρόνια η Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό όπως αποκαλούσαν την Γκιζέλα Ντάλι έφυγε για τη "γειτονιά των Αγγέλων" χτυπημένη από καρκίνο.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Αδαμαντία Μαυροειδή. Γεννήθηκε στην Πλάκα στις 27 Αυγούστου 1937. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια στα Μέγαρα. 

Σπούδασε στη σχολή χορού Ανωμερίτου, στη σχολή «Καλών Τεχνών» και στη δραματική σχολή «Εθνικού Ωδείου». 


Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1960 στην ταινία του Ντίμη Δαδήρα "Ραντεβού στη Βενετία".

Η ΓΚιζέλα Ντάλι παντρεύτηκε τον Δαδήρα αν και τους χώριζαν 21 χρόνια. Μαζί έκαναν επτά ταινίας. Η ίδια είχε πει "Ήταν για εννέα χρόνια ο θεός μου.

Ο θεός μου ήταν και μετά τον χωρισμό μας. Αλλά ήμουν αδύναμη. Με πρόδιδε, ανταπέδιδα τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, μέχρι που εξουθενωθήκαμε και χωρίσαμε…". Το παρουσιαστικό της τής προσέφερε ρόλους μοιραίας και σέξι γυναίκας.

Είχε σημειώνει σε συνέντευξή της πολλά χρόνια μετά: Ήταν άλλη η όψη μου και άλλη η κόψη μου. Ο Ντίμης Δαδήρας και οι άλλοι κινηματογραφικοί παραγωγοί εκμεταλλεύτηκαν την όψη μου!

Η κόψη μου ήταν η βλάχα από τα Μέγαρα, στουρνάρι στο κεφάλι! Τώρα που βλέπω τις ταινίες μου, μ’ αρέσει αυτή η κοπέλα, η Γκιζέλα, αλλά σήμερα δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση της".



Ακολούθησαν μικροί ρόλοι σε ταινίες όπως οι "Ου κλέψεις", "Η διαθήκη", "Το γέλιο βγήκε απ’ τον παράδεισο", "Οι αετονύχηδες", "Φτωχός εκατομμυριούχος", "Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές", ενώ χαρακτηριστική είναι η σκηνή στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου το 1963 "Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης" όπου υποδύεται τη στρίπερ με τον φωτογράφο Θανάση Βέγγο να... αναστατώνεται στη θέα της.


Ακολούθησαν αρκετές ερωτικές ταινίες: 
«Η Ελληνίδα και ο έρωτας», «Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα», «Διεστραμμένοι», «Ο παρθένος», «Έρωτας δίχως σύνορα» ενώ στον "Παρθένο" συμπρωταγωνίστησε με τον Άλκης Γιαννακά που έγινε ένας από τους μεγαλύτερους έρωτες της ζωής της. 
"Ήταν ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου. Ήταν ο ωραιότερος και πιο περιζήτητος άντρας και ήταν δικός μου. Ζήσαμε μια σχέση πάθους".

Τη δεκαετία του '70 ακολούθησαν ταινίες ροζ περιεχομένου, μερικές από τις οποίες ήταν: "Ο Κύκλος της Ανωμαλίας" ,"Κυνηγημένοι Εραστές", "Μιρέλλα, Η Σάρκα της Ηδονής", "Αιμιλία η Διεστραμμένη". Το 1976 ήταν η τελευταία ταινία πριν αποσυρθεί από τον κινηματογράφο, "Η Σπηλιά της Αμαρτίας" του Γιώργου Παπακώστα.

Το 2004 ήταν η τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση με την ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου "Τεστοστερόνη". Ζούσε στη Νάξο όπου και ανέπτυξε πολιτιστική δραστηριότητα. Το 2001 διεγνώσθη με καρκίνο.

Έφυγε από τη ζωή στις 10 Σεπτεμβρίου 2010. Ήταν 73 ετών. Οι φίλοι της λένε πως όταν διαισθάνθηκε ότι πλησιάζει το τέλος μάζεψε τα πράγματά της.