Καταλήψεις σχολείων: Μέτρα για αναπλήρωση χαμένων ωρών - Το σενάριο που συζητείται - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καταλήψεις σχολείων: Μέτρα για αναπλήρωση χαμένων ωρών - Το σενάριο που συζητείταιΣτο μέτωπο των σχολείων, ο αριθμός των σχολείων που είναι υπό κατάληψη συνεχίζει να είναι μεγαλύτερος των σχολικών μονάδων που έχουν πληγεί από κρούσματα κορωνοϊού. Η λίστα του υπουργείου Παιδείας με σχολεία και τμήματα που κλείνουν λόγω κορονοϊου ανανεώνεται καθημερινά, και στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν στην αναστολή τμημάτων και όχι ολόκληρων σχολικών μονάδων. 

Το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων να συγκεντρώνεται στην Αττική. Στο πεδίο των καταλήψεων, περισσότερα από 200 σχολεία συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη με την Πολιτεία να κάνει έκκληση για παύση των κινητοποιήσεων. 

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" η αναπλήρωση των χαμένων ωρών είναι ένα σενάριο που συζητείται στο υπουργείο Παιδείας με περικοπή περιπάτων ή μαθήματα εν μέσω αργίας. "Δεν μπορεί κανείς να στερήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση. 

Αν υπάρχουν αντίθετες απόψεις, πρέπει να υπάρχει διάλογος. Διάλογος με ανοιχτά σχολεία, όχι με κλειστά" σχολίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Δείτε ακόμη:

Κατάληψη μαθητών στο ΕΠΑΛ Βασιλικών - Ποια είναι τα αιτήματά τουςΔεν υπάρχουν σχόλια