Κατάληψη μαθητών στο ΕΠΑΛ Βασιλικών - Ποια είναι τα αιτήματά τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κατάληψη μαθητών στο ΕΠΑΛ Βασιλικών - Ποια είναι τα αιτήματά τους


Σε κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωί το ΕΠΑ.Λ. Βασιλικών. Οι μαθητές αντιδρούν στη κωλυσιεργία φορέων για θέματα που θα μπορούσαν να προβλεφθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα να υφίστανται δυσάρεστες εως επικίνδυνες καταστάσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες της THERMISnews.gr τα αιτήματα των μαθητών είναι:


• Η κάλυψη των θέσεων καθηγητών και η λανθασμένη κατανομή των ωρών των μαθημάτων εξαιτίας της απουσίας τους. 

• Η ανεπάρκεια των αιθουσών διδασκαλίας  (γίνεται μάθημα ακόμα και μέσα στο  γυμναστήριο). 

• Ο ακατάλληλος χώρος πρόσβασης έξω από το σχολείο. Δεν έχει ακόμη ασφαλτοστρωθεί παρά τις περσινές επισυμάνσεις, με αποτέλεσμα στις βροχές να πλημμυρίζει ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο και η πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο είναι δύσκολη μέσα στις λάσπες. 

• Δεν έχουν δοθεί οι κάρτες Ο.Α.Σ.Θ για τους μαθητές της Ν.Ραιδεστού (για τους οποίους δεν διατίθενται τα μισθωμένα λεωφορεία) και έτσι οι μαθητές αναγκάζονται να πληρώνουν 1ευρώ την ημέρα για την μετακίνησή τους. Υπήρξαν δε καταγγελίες στη THERMISnews.gr σύμφωνα με τις οποίες οδηγός του ΟΑΣΘ επέβαλε σε μαθητή να κατέβει από το λεωφορείο επειδή δεν είχε το εισιτήριο αν και ήξερε ότι το θέμα των πάσο είναι διαδικαστικό και επρόκειτο για μαθητή που πήγαινε στο σχολείο του. Το συμβάν έληξε όταν συμμαθητής του χάρισε δεύτερο εισιτήριο που έτυχε να έχει μαζί του.

• Οι μαθητές της Ν.Ραιδεστού είναι αναγκασμένοι κατά την επιστροφή τους να περιμένουν στη στάση του λεωφορείου πάνω από μια ώρα, αφού το πρόγραμμα του σχολείου ή του ΟΑΣΘ δε προσαρμόζεται το ένα στο άλλο.

THERMISnews.gr