Περιστερά: Ενημέρωση για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό το τελευταίο δεκαπενθήμερο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Περιστερά: Ενημέρωση για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό το τελευταίο δεκαπενθήμερο



//Η ανακοίνωση της Κοινότητας Περιστεράς:
 Ενημέρωση για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό μας το τελευταίο δεκαπενθήμερο!

  ☑️ Ύστερα από αίτημά μας, λύθηκε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο υπήρχε εδώ και χρόνια και δεν είναι άλλο από την επιδιόρθωση και ανύψωση των σχαρών-φρεατίων που βρίσκονται λίγο μετά την είσοδο του χωριού. Πρόκειται για τον κεντρικό δρόμο και ήταν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα διότι ήταν επικίνδυνο και για τους πεζούς και για τα αυτοκίνητα διότι υπήρχε μεγάλη καθίζηση στο σημείο αυτό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΔΕΥΑΘ και ιδιαίτερα στον κ.Νίκο Καρκατζίνο και τον κ.Δαμιανό Ζελιλιδη που ενέκριναν το αίτημά μου και προχωρήσαμε στο έργο.

☑️ Κατόπιν αιτήματος μας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βαψίματος στον καταρράκτη που βρίσκεται στην κεντρική στάση του χωριού στη θέση "Πλάτανος", από υπαλλήλους του δήμου.

☑️Τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των πολλών και σοβαρών, βλαβών ύδρευσης που υπήρχαν σε διάφορα σημεία του χωριού.

☑️Ύστερα από αίτημά μας στην υπηρεσία καθαριότητας αντικαταστάθηκαν όλοι οι χαλασμένοι κάδοι απορριμμάτων με νέους, μεταλλικούς τους οποίους προμηθεύτηκε υπηρεσία και τις επόμενες ημέρες θα λάβουμε κι άλλους.

☑️ Αντικαταστάθηκαν καμένες λάμπες σε κολώνες ηλεκτροφωτισμού.

☑️ Για ακόμη μία φορά λάβαμε οικοδομικά υλικά, ύστερα από αίτημά μας στην τεχνική υπηρεσία του δήμου και έτσι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε από αύριο κιόλας ένα προγραμματισμένο έργο.

☑️ Πραγματοποιήθηκαν εργασίες κουρέματος στην είσοδο του χωριού, κοινότητα, παιδική χαρά και σχολείο από το Τμήμα Πρασίνου.

☑️Μαζεύτηκαν τα ογκώδη αντικείμενα και καθαρίστηκε από σκουπίδια η παιδική χαρά και το γήπεδο.

☑️ Ύστερα από αίτημά μας στην ΔΕΔΔΗΕ, αντικαταστάθηκε μία κολώνα ηλεκτροφωτισμού, η οποία είχε υποστεί διάβρωση στη βάση της και ήταν επικίνδυνη για πτώση.

☑️ Από αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε υπάλληλος καθαριότητας εργασία στο χωριό μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που πρόκειται για χωριανη μας, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μία τέλεια συνεργασία και της εύχομαι και δημόσια καλή αρχή και καλή δύναμη έτσι ώστε να διατηρήσουμε το χωριό μας καθαρό!

Ο εθελοντισμός συνεχίζεται.....!!!!

☑️ Ολοκληρώθηκε το έργο αμέσως μετά το πλακόστρωτο της εκκλησίας και το μόνο που απομένει τώρα είναι η διαμόρφωση του παρτεριού!

☑️Επανατοποθετήθηκαν κάποιες σπασμένες πλάκες στο πλακόστρωτο πριν την εκκλησία. Υπάρχουν βέβαια αρκετές οι οποίες εν καιρώ θα αλλαχτούν και αυτές.

☑️ Με τη βοήθεια του κ.Δημητρίου Βαρλάμη του Αθανασίου, ο οποίος αφιλοκερδώς διέθεσε τα μηχανήματα του και τον ευχαριστώ ολόθερμα, προχωρήσαμε σε καθαρισμό του αυλακιού από το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου μέχρι την έξοδο του χωριού, περίπου 100 μέτρα.

☑️ Καθαρίστηκαν από χόρτα, ξύλα και σκουπίδια και πλύθηκαν δύο μεγάλοι τοίχοι, ένας εκ των οποίων θα γίνει πετρόχτιστος τις επόμενες ημέρες και ο άλλος ο μεγαλύτερος ενώ περάστηκε με αστάρι από τους υπαλλήλους του δήμου στη συνέχεια θα ζωγραφιστεί από κάποιους καλλιτέχνες οι οποίοι θέλουν να δώσουν μία όμορφη πινελιά στο χωριό μας.

☑️Καθαρίστηκε όλος ο χώρος, στην κεντρική στάση του χωριού στη θέση "Πλάτανος".

☑️ Γυναίκες εθελόντριες για πολλές μέρες καθαρίζανε την αυλή του σχολείου,το παρτέρι για τους δρόμους γύρω από αυτό έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για τον αγιασμό. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με το μάζεμα των χόρτων αμέσως μετά το κούρεμα από τους υπαλλήλους του δήμου καθώς επίσης και το πλύσιμο με λάστιχο όλης της περιοχής.

☑️ Και αυτές τις μέρες εξακολουθούμε να λαμβάνουμε χορηγίες για το σχολείο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Γεώργιο Κώττη του Χρήστου καθώς επίσης και τον κύριο Αλεξάκη Νικόλαο και Αλεξάκη Γεώργιο διότι μετέφεραν για λογαριασμό μας πράγματα που προορίζονται για το σχολείο, με τα αυτοκίνητά τους. 

Εκεί γίνεται μία σπουδαία δουλειά, άλλαξαν πολλά πράγματα, οι εργασίες όμως συνεχίζονται με τα όποια προβλήματα προέκυψαν.... και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα! 

Μερικές από τις χορηγίες είναι η ολοκληρωτική ανακαίνιση στις τουαλέτες του Δημοτικού, η ολοκληρωτική ανακαίνιση στις τουαλέτες του νηπιαγωγείου, δύο νέα κουζίνακια ένα για το δημοτικό ένα για το νηπιαγωγείο, καινούργιες τέντες στο νηπιαγωγείο έτσι ώστε να προφυλάσσεται το μπαλκόνι αλλά και το σχολείο από τις καιρικές συνθήκες, κουφώματα και υαλότουβλα στο νηπιαγωγείο, εσωτερικές πόρτες στις τουαλέτες στο δημοτικό, κεραμίδια στεγανωτικά και χρώματα για την επιδιόρθωση στο εκκλησάκι που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου και άλλα για τα οποία θα ενημερωθείτε λεπτομερώς όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Πριν κλείσω θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ.Χρυσούλα Κώττη και την κ.Κούτρη Αρετή για τα γλαστράκια και τα λουλούδια που διέθεσαν έτσι ώστε να διακοσμήσουν το τελευταίο έργο που ολοκληρώσαμε!!! Επίσης ευχαριστώ τον κ.Διονύση Μπαλίκα, διότι έστειλε υπαλλήλους του και κάνανε διαγραμμίση πεζών σε κάποια σημεία του χωριού

Τέλος ξεκίνησαν οι αιτήσεις, για χορήγηση άδειας συλλογής ξερών καυσόξυλων, από το Δασαρχείο.Οι αιτήσεις θα γίνονται στην Κοινότητα μας. Η προθεσμία ληγει 25 Σεπτεμβρίου.Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μαζί μου.

Ο πρόεδρος

Δημήτρης Ντισλής