To τσιρλιντινγκ μπαίνει στα σχολεία ! Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

To τσιρλιντινγκ μπαίνει στα σχολεία ! Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

 

Το τσίρλιντινγκ θα γνωρίσουν από το νέο σχολικό έτος οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  
Το Υπουργείο Παιδείας έχει υπογράψει εδώ και μερικές μέρες την σχετική εγκύκλιο, η οποία επιτρέπει την είσοδο εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021.

Κάτι τέτοιο, όμως, θα γίνεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις...
Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.
Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.
Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών/τριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται: 

 Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

Κατά την διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση - φωτογράφιση - ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.

Δείτε την εγκύκλιο του υπουργείο Παιδείας ΕΔΩ