Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: "Η σχολική στέγη είναι μια υπόθεση που πονάει". - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: "Η σχολική στέγη είναι μια υπόθεση που πονάει".


H Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης επανέρχεται για 5η συνεχόμενη φορά στο θέμα που κρίνει ως "υπόθεση που πονάει", αυτό της Σχολικής Στέγης. 
Παραθέτουμε τη τελευταία σχετική ανακοίνωση:

Ανθρώπινα ευαίσθητοι και δημοκρατικά υπεύθυνοι!

Έχουμε αναρτήσει το τελευταίο διάστημα (8/7, 5/8, 10/8, 16/8) σε αυτή τη σελίδα
(σ.σ. σελίδα fb) τέσσερα τεκμηριωμένα, συνοπτικά άρθρα για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο μας.

Ενημερώνουμε τους δημότες και διεκδικούμε. 
Υλοποιούμε δημιουργικά το ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης χωρίς το φόβο του εξοστρακισμού….

Τη δημοτική μας παράταξη δεν ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο η απάντηση που έδωσε η Δημοκρατική Ενότητα στις αναρτήσεις μας για τη σχολική στέγη, η δημοτική παράταξη που από τη δεκαετία του ‘80 διοικεί το Δήμο
(Fb-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, 17 Αυγούστου) - ουσιαστικά δεν απαντά σε καμία από τις επισημάνσεις μας. Ούτε φυσικά μας ικανοποιούν οι απαντήσεις που έχει δώσει η διοίκηση εντός των δημοτικών συμβουλίων. Ικανοποιεί άραγε η απάντηση τους δημότες ;;;

Μοιραία, ασχολούμενοι με τα προβλήματα, μοιάζει ότι ασχολούμαστε (και) με τους ανθρώπους που έχουν επωμιστεί τις ευθύνες και διαχειρίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος του Δήμου Θέρμης. Ωστόσο δεν στοχεύουμε προσωπικά τον αντιδήμαρχο Παιδείας όταν αναδεικνύουμε όσα ταλαιπωρούν τα παιδιά μας στα σχολεία. 

Η Δημοκρατική Ενότητα γνωρίζει ότι η στόχευση δεν είναι προσωπική γι’ αυτό δεν έστερξε ποτέ να υπερασπιστεί ούτε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ, ούτε την Πρόεδρο της ΔΕΠΠΑΘ, ούτε τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, ούτε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κλπ. 

Αντιλαμβανόμαστε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή το έπραξε προκειμένου να συσπειρώσει τους αιρετούς της και να διασκεδάσει τις ρωγμές στην ενότητά της που διαφάνηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κατά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος.

Είναι γνωστό ότι το ύφος και το ήθος της επιθετικής αμορφωσιάς ενός παλαιότερου «τρόπου επικοινωνίας», μιας επιζήμιας για τον τόπο λαϊκότητας … o «αυριανισμός», δεν μας ενέπνευσε ποτέ! Η «επιτυχία» του δεν προσέφερε τίποτε στον τόπο παρά ηθική διάβρωση… και η Αυριανή έκλεισε από το 2012… 

Είναι γνωστό, επίσης, ότι δεν μας πτοούν και δεν μας αφορούν οι λευκές κορδέλες των εγκαινίων που θα κοπούν στα σχολεία που θα λειτουργήσουν. Η χαρά όσων ανυπομονούν μόνο για τη στιγμή του τελετουργικού αποδεικνύει ότι δεν καταφέραμε ακόμη να συμβαδίσουμε με τη σύγχρονη εποχή…

Προφανώς τα σχολεία που μπαινοβγαίνουν εδώ και 10 έτη στα Τεχνικά Προγράμματα μπαίνουν προς παρηγοριά των ψηφοφόρων και όχι επειδή δεν γνωρίζει η διοίκηση τι χρηματοδοτικό εργαλείο μπορεί να προκύψει ….

Η διοίκηση γνωρίζει καλύτερα ποιο από όλα τα σχολεία έχει ως έργο τη μεγαλύτερη αναγκαιότητα και ποιο, με την προετοιμασία που έχει ήδη η διοίκηση η ίδια κάνει, έχει την μεγαλύτερη πιθανότητα, για υπαγωγή. Επομένως η επιλογή παραμένει δική της!

Θα συνεχίζουμε, λοιπόν, οι αιρετοί όσο και τα μέλη της παράταξής μας ενεργά παρόντες/παρούσες συνεχώς στα συμβούλια, στις επιτροπές, στα νομικά πρόσωπα του Δήμου και στην κοινωνία, χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα ή αντιμισθία, να αναδεικνύουμε όσα απασχολούν τους κατοίκους των δεκατεσσάρων (14) κοινοτήτων και των δεκαεννιά (19) οικισμών του Δήμου, διότι το σημαντικό για εμάς δεν είναι το όνομα του υπεύθυνου αντιδημάρχου, στην περίπτωσή μας της Παιδείας, αλλά το γεγονός ότι η σχολική στέγη είναι μια υπόθεση που πονάει.

Η εποχή είναι κρίσιμη, τη βιώνουμε όλοι και απαιτεί μια νέα διακριτή ηθική, μια καινούρια δημιουργική κουλτούρα. Για να γίνουμε πιο χρήσιμοι για τον κόσμο του Δήμου Θέρμης θα επιμένουμε σε ένα διαφανή μακροχρόνιο πολιτικό σχεδιασμό διακηρυγμένο δημόσια σχετικά (και) με το ζήτημα της σχολικής στέγης και στη συστράτευση όλων μας γιατί στο ζήτημα της σχολικής στέγης έχουμε μείνει απελπιστικά πίσω.
-