Δωρεάν μάσκες σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς λέει ο Θεοδωρικάκος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δωρεάν μάσκες σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς λέει ο Θεοδωρικάκος



Θεοδωρικάκος στον ΘΕΜΑ 104,6: Θα παρέχουμε 3 υφασμάτινες μάσκες σε κάθε μαθητή και κάθε εκπαιδευτικό - Κεραμέως: Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της στα διαλείμματα

Και στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν δωρεάν μάσκες στην αρχή του σχολικού έτους διευκρίνισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και τον Μάκη Πολλάτο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε, μάλιστα, σε καθένα από τους συνολικά 1.350.000 μαθητές και 130.000 εκπαιδευτικούς θα δοθούν από τρείς μάσκες με τιμή περίπου 1 ευρώ η κάθε μία.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει «κατ' αρχήν» έκτακτη οικονομική χορήγηση στους δήμους ύψους 5 εκατ. ευρώ.

«Θα παρακολουθήσουμε πώς πηγαίνει η εφαρμογή του μέτρου και θα παρέμβου αν χρειαστεί ξανά» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Οι μάσκες που θα χορηγηθούν θα είναι «υφασμάτινες μάσκες που μας υποδεικνύει η επιτροπή» και θα καλύψει το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είπε ακόμα ο κ. Θεοδωρικάκος.



Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι το γενικό lockdown δεν είναι επιλογή.

«Η κυβέρνηση αυτή με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέδειξε στην πράξη ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής. Ο κορωνοϊός είναι εδώ και εξαπλώνεται γιατί το καλοκαίρι όλοι χαλαρώσαμε» είπε ακόμα ο υπουργός Εσωτερικών

Κεραμέως: «Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα σχολεία μόνο στους εσωτερικούς χώρους»

Διευκρινίσεις ως προς τη χρήση μάσκας από τους μαθητές μόλις ανοίξουν τα σχολεία, έδωσε το πρωί μιλώντας στο Open, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός τόνισε ότι «η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους», πράγμα που σημαίνει, όπως πρόσθεσε πως «στους εξωτερικούς θα είναι υποχρεωτική μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Άρα, λοιπόν, στη γυμναστική, στα διαλείμματα κλπ, δεν θα χρειάζεται τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα».

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «από την αρχή αυτής της κρίσης ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών. Λόγω της καθοδήγησής τους έχουμε οδηγηθεί σε μία πάρα πολύ καλή διαχείριση αυτής τη πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. 

Οι ειδικοί είναι αυτοί που είπαν ότι είναι η μάσκα είναι μια "ασπίδα". Και δεν το λένε μόνο οι δικοί μας ειδικοί, το λέει ο ίδιος ο ΠΟΥ, ο οποίος έχει βγάλει οδηγίες για τη χρήση μάσκας και για τις μικρές ηλικίες», και επεσήμανε ότι «όπως η μάσκα έχει μπει στην καθημερινότητα όλων μας, έχει σημασία να μπει στην καθημερινότητα και των μικρών παιδιών».


Η υπουργός Παιδείας, ανέφερε για ακόμα μια φορά και τόνισε, ότι όλες οι αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα, βασίζονται στα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα. Το υπουργείο Παιδείας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τη επιτροπη λοιμωξιολόγων, σε περίπτωση που πρέπει κάποια απόφαση να ανατραπεί αν τα δεδομένα αυτά αλλάξουν.