Τι μάσκες πρέπει να φορούν τα παιδιά στο σχολείο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι μάσκες πρέπει να φορούν τα παιδιά στο σχολείο



Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου που σχετίζονται τόσο με τη λειτουργία τους όσο και με τα μέτρα προφύλαξης που θα ληφθούν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Αν τα κρούσματα αυξηθούν δεν θα έχουμε την ίδια εικόνα και λειτουργία του σχολείου» τόνισε ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη λειτουργία του σχολείου ο κ. Γαργαλιάνος είπε ότι υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς.

Τα παιδιά θα προαυλίζονται ανά ομάδες, δεν θα βγαίνουν διάλειμμα όλες οι τάξεις στον ίδιο χώρο, ενώ συζητείται και το θέμα αλλαγής ωραρίου του σχολείου. Στόχος είναι να μην κλείσει το σχολείο στην περίπτωση κρούσματος, όπως τόνισε.

Στη περίπτωση που τα δεδομένα αλλάξουν και υπάρξει επιδείνωση τους επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα το σενάριο της τηλεκπαίδευσης είναι πάντα υπαρκτό.

Τι μάσκα να φορούν τα παιδιά



Ο κ. Γαργαλιάνος εξήγησε πως η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών. Συστήνει, μάλιστα, τη βαμβακερή μάσκα και να πλένεται καθημερινά, ενώ όπως ανέφερε θα δοθούν ακριβείς οδηγίες. Συγκεκριμένα, θα γίνουν σποτάκια και ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς.

Επίσης, συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους.

Τέλος είπε ότι θα συζητηθεί το θέμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και τόνισε ότι οι αποφάσεις είναι κυλιόμενες αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων.


Δείτε ακόμη:
Αλλάζει τα δεδομένα ο ΠΟΥ: Μάσκες σε παιδιά άνω των 12 ετών και όχι καθολική χρήση