Τρεις καθημερινοί κανόνες για να μην ξεμένεις από λεφτά στο τέλος του μήνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρεις καθημερινοί κανόνες για να μην ξεμένεις από λεφτά στο τέλος του μήνα



Ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που μπορεί να σου συμβαίνει κάθε τέλος του μήνα είναι να σου τελειώνουν τα χρήματα ενώ νιώθεις ότι τα είχες υπολογίσει αλλιώς. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να καταφέρνεις να μην ξεμένεις από λεφτά κάθε τέλος του μήνα.

Δες παρακάτω μερικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθείς...

1. Χαρτί και μολύβιΓράφε κάθε αρχή του μήνα έσοδα και έξοδα. Παρακολούθησε τακτικά την πορεία τους και αν παρεκλίνεις και ανανέωνε τη λίστα με τα έξοδά σου. Όταν δεις ότι έχεις αρχίσει να φεύγεις εκτός προϋπολογισμού θα μπορείς να εντοπίζεις εύκολα τα περιττά έξοδα και πώς να τα περιορίσεις μέχρι να τελειώσει ο μήνας.

2. Χρησιμοποίησε κυρίως μετρητάΗ χρήση της κάρτας για τα μικροέξοδα μπορεί να σε κάνει να ξοδεύεις καθημερινά περισσότερα απ' όσα νομίζεις. Χρησιμοποίησε για τέτοιου είδους συναλλαγές τα μετρητά σου για να έχεις πάντα καλύτερο έλεγχο.

3. Φτιάξε κουμπαράδεςΚαι το εννοούμε. Χώρισε τους σε απαραίτητα έξοδα του μήνα, δευτερεύοντα και αποταμίευσης. Έτσι κάθε φορά θα τραβάς χρήματα από εκεί που χρειάζεσαι χωρίς να... βάζεις χέρι στον κουμπαρά για τα απαραίτητα έξοδα ώστε να πληρώσεις τα πιο περιττά.