Κορωνοϊός: Ποια χώρα δίνει δωρεάν το εμβόλιο στους κατοίκους της - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κορωνοϊός: Ποια χώρα δίνει δωρεάν το εμβόλιο στους κατοίκους της


Συμφωνία με τη AstraZeneca υπέγραψε η κυβέρνηση της Αυστραλίας για να διασφαλίσει πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που παράγει η φαρμακοβιομηχανία.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους κατοίκους της χώρας.

Ωστόσο, ο Μόρισον προειδοποίησε τους 25 εκατομμύρια Αυστραλούς ότι παρόλο που το εμβόλιο της AstraZeneca μοιάζει πολύ ελπιδοφόρο, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα είναι αποτελεσματικό κατά της Covid-19. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι η Αυστραλία δεσμεύεται να διασφαλίσει την έγκαιρη πρόσβαση σε εμβόλιο για όλες τις χώρες του Ειρηνικού.

Η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας της Αυστραλίας, η CSL, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την AstraZeneca για να εξακριβώσει εάν θα είναι εφικτή η παραγωγή του πιθανού εμβολίου σε τοπικό επίπεδο.

Πέρα από την εξασφάλιση της πρόσβασης σε πιθανό εμβόλιο, η Αυστραλία ανακοίνωσε ακόμη, ότι υπέγραψε συμφωνία ύψους 17,9 εκατ. δολαρίων με την αμερικανική εταιρεία Becton Dickinson προκειμένου να αγοράσει 100 εκατομμύρια βελόνες και σύριγγες.