Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες από αύριο κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες από αύριο κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ



Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από αύριο Τετάρτη με κυλιομένες στάσεις εργασίας, με απόφαση η οποία ελήφθη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, όπου οδήγησε στην απόφαση αυτή, με την διάθεση συνεννόησης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Να σημειωθεί ότι στις 23 Αυγούστου δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία περιλαμβάνει μέτρα για την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Δήμκας εξήγησε στο Thesstoday.gr ότι με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία “έως ένα κομμάτι εξαιρεί τον ΟΑΣΘ από τις διαγωνιστικές διαδικασίες του δημοσίου και έτσι μπορεί να φέρει πιο εύκολα ανταλλακτικά για την επισκευή χαλασμένο λεωφορείων”. “Ελπίζουμε μέσα στο Σεπτέμβριο τα πράγματα να είναι καλύτερα για όλους μας”, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να έρθουν τα πέντε πρώτα λεωφορεία από τη Λειψία και τα οποία θα ενισχύσουν τον στόλο του ΟΑΣΘ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος των λεωφορείων που κυκλοφορούν στην πόλη είναι στα 200.