Μυστήριο με σπόρους αγνώστου ταυτότητας φθάνουν από την Κίνα στις ΗΠΑ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μυστήριο με σπόρους αγνώστου ταυτότητας φθάνουν από την Κίνα στις ΗΠΑ



Μια περίεργη έκπληξη περίμενε αρκετούς ανθρώπους στις ΗΠΑ, που ενώ αναμένουν δέματα με κοσμήματα από την Κίνα, τελικά τα δέματα περιέχουν μυστηριώδεις σπόρους.


Κάτοικοι της Γιούτα έχουν αναφέρει τέτοια περιστατικά, όπου έχουν παραλάβει μικρά πακέτα με κινεζική ετικέτα που έδειχνε ότι το περιεχόμενο είναι κοσμήματα. Ωστόσο, ανοίγοντάς τα αντιλαμβάνονται ότι περιέχουν αγνώστους σπόρους από την Κίνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του FOX 13.

«Το άνοιξα και ήταν σπόροι», λέει η Λόρι Κούλεϊ, από τη Γιούτα στο FOX 13. Όπως είπε, παρέλαβε τα πακέτα την περασμένη Τρίτη. Το Fox 13 επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων της Γιούτα θα ερευνήσει τα περιστατικά σε συνεργασία με το τελωνείο και την αρχή Προστασίας των Συνόρων.

Επίσης, το Υπουργείο Γεωργίας και Υπηρεσιών Καταναλωτών της Βιρτζίνια εξέδωσε επίσης ανακοίνωση την Παρασκευή, δηλώνοντας ότι πολλοί κάτοικοι έλαβαν «πακέτα που περιείχαν σπόρους που φαίνεται να προέρχονται από την Κίνα». 


Σημειώνοντας ότι δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει τι σπόροι είναι αυτοί, οι αρχές εκτιμούν ότι είναι χωροκατακτητικά είδη φυτών και συνέστησαν στους καταναλωτές να μην φυτέψουν αυτούς τους σπόρους και να αναφέρουν τέτοια περιστατικά στο Γραφείο Υπηρεσιών Φυτικής Βιομηχανίας.

Ενώ το είδος των εν λόγω απόρων δεν έχει καθοριστεί ακόμα, στις περίπτωση που είναι χωροκατακτητικά είδη φυτών θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα. 

Μια μελέτη του 2016 της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών εξέτασε τον παγκόσμιο αντίκτυπο που έχουν τα χωροκατακτητικά ξένα είδη (έντομα και παθογόνα) και κατέληξε ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια πολλών δις. δολαρίων από τη γεωργία σε όλο τον κόσμο.

huffingtonpost.gr