Τελευταία Νέα:

Το προϊόν που έχετε στο σπίτι και δεν φανταζόσασταν τις «μαγικές» χρήσεις τουΟ λόγος για την μαγειρική σόδα, ένα απλό και οικονομικό προϊόν που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας, αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν τις θαυματουργές της χρήσεις πέρα από την μαγειρική.


Γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο οφείλει τις «ευεργετικές» της ιδιότητες στο pH, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί, πέρα από την μαγειρική, για την καθαριότητα του σπιτιού, την απομάκρυνση ανεπιθύμητων οσμών καθώς και την ανακούφιση από την δυσπεψία.

Βοηθάει στη δυσπεψία
Η μαγειρική σόδα μπορεί να ανακουφίσει από την δυσπεψία και την καούρα. Προσθέστε κάτι λιγότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι νερό, ανακατέψτε καλά να διαλυθεί και πιείτε το νερό. Αν δείτε, ωστόσο, ότι η καούρα δεν περνάει καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Στην περίπτωση που κάνετε χρήση φαρμάκων πρέπει να περάσουν το λιγότερο δύο ώρες από την λήψη τους για να μπορέσετε να πάρετε και την μαγειρική σόδα, καθώς επιβραδύνει τον ρυθμό απορρόφησής τους στο στομάχι.

Καταπολεμά τις οσμές
Για να καταπολεμήσετε τις έντονες οσμές του ψυγείου, που μπορεί να προέροχνται από το ξινόγαλο ή τα ψάρια για παράδειγμα, τοποθετήσε ένα ανοιχτό κουτάκι μαγειρικής σόδας σε αυτό και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Επίσης, μπορείτε να ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα τόσο στον κάδο του πλυντηρίου πιάτων, όσο και στον κάδο απορριμάτων για να εξοντώσετε τις άσχημες μυρωδιές.

Αποτελεί το τέλειο καθαριστικό
Ένα πραγματικά μαγικό προϊόν, η μαγειρική σόδα είναι εκπληκτικά αποτελεσματική με τους σκληρούς λεκέδες στα υφάσματα, δίνει λάμψη στο νεροχύτη και την μπανιέρα, ενώ φρεσκάρει τα πάντα, από το ψυγείο και τις εστίες της κουζίνας μέχρι το στρώμα και τα χαλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια