Τελευταία Νέα:

2 αιθέρια έλαια που ανακουφίζουν από το κάψιμο του ήλιου

Καλοκαιρινές βουτιές και ατελείωτες ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο είναι η αιτία που συχνά έχεις να αντιμετωπίσεις μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση που δεν είναι άλλη από το έγκαυμα.

Γιατί μπορεί οι ακτίνες του να «αγγίζουν» απαλά το σώμα, ωστόσο δείχνουν ταυτόχρονα και τον κακό τους εαυτό, που βλάπτει το δέρμα.

Το έγκαυμα από τον ήλιο είναι στην ουσία η βλάβη των ιστών του δέρματος και μπορεί να κυμαίνεται από ένα απλό κοκκίνισμα έως και οιδηματώδεις καταστάσεις με φυσαλίδες γεμάτες ορό, που είναι ιδιαίτερα επίπονες. 


Τα σημεία του σώματος που συνήθως είναι πιο ευάλωτα σε αυτό, είναι η πλάτη, η μύτη, οι ώμοι και το μέτωπο. Για το λόγο αυτό απαιτείται τεράστια προσοχή καθώς και εντατική φροντίδα του δέρματος και μετά την παραλία.

Προϊόντα, που όπως σου έχω πει είναι απαραίτητες προσθήκες στο νεσεσέρ των διακοπών, αφού πρόκειται για ειδικές φόρμουλες που προσφέρουν ένα κύμα δροσιάς, ενώ παράλληλα χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση, είναι τα after-sun.


 Ωστόσο, στην περίπτωση που έχεις ξεμείνει και θέλεις να ανακουφίσεις το δέρμα σου από ένα ηλιακό έγκαυμα, σου προτείνω να πάρεις μαζί σου και ένα από τα παρακάτω αιθέρια έλαια. Είναι η απάντηση της φύσης σε αυτό το πρόβλημα και σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσουν.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας
Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την επούλωση πληγών.

Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου
Το γνωστό tea tree oil έχει καταπραϋντική δράση λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του. Επίσης, επιταχύνει την επούλωση των πληγών ή των ηλιακών εγκαυμάτων.Δεν υπάρχουν σχόλια