Τελευταία Νέα:

«Χωριάτικη» σε ομελέτα φούρνου - Ευκολάκι



Η αγαπημένη καλοκαιρινή σαλάτα σε νέες περιπέτειες με αυγά. Ένα πλήρες γεύμα ιδανικά μετά την παραλία.

Υλικά

8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

70 ml φρέσκο γάλα

250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, χοντροθρυμματισμένη

1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

2 μέτριες ντομάτες, καθαρισμένες από φλούδα και σπόρια και κομμένες σε μικρά καρέ

15 - 20 ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένες σε φετούλες

1 πιπεριά, κατά προτίμηση κέρατο, χοντροκομμένη

το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τις ελιές, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το βασιλικό (αν βάλουμε), ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα.

Παράλληλα, σε ένα άλλο βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γάλα με ένα σύρμα μέχρι να ανακατευτούν και να αφρατέψουν. 

Προσθέτουμε το μείγμα λαχανικών και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά, αλλά χωρίς να λιώσουμε τη φέτα. 

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. 

Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο ταψί και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα). 

Τη σερβίρουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί και, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανητές.

Στο ποτήρι μας: η αγαπημένη μας καλοκαιρινή παγωμένη ρετσίνα.


Νένα Ισμυρνόγλου
gastronomos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια