Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην Κοινότητα Περιστεράς τις τελευταίες ημέρες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην Κοινότητα Περιστεράς τις τελευταίες ημέρες



Τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στη Κοινότητα της Περιστεράς θέλησε να μοιραστεί με τους δημότες ο πρόεδρος 
Δημήτρης Ντισλής όπως συνηθίζει εξάλλου τον τελευταίο καιρό. Ετσι λοιπόν αναφέρει:

✅Την εβδομάδα που μας πέρασε υποδέχτηκα, για ακόμη μία φορά τον δήμαρχο Θέρμης κ.Παπαδόπουλο στο χωριό μας. Ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν να συζητήσουμε λεπτομέρειες σχετικά με τη μελέτη του έργου της αποχέτευσης στο χωριό μας, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα. Με την ευκαιρία τον ξενάγησα σε όλα τα έργα που υλοποιήθηκαν με εθελοντισμό και ο ίδιος δεσμεύτηκε να συνεχίσει να μας βοηθάει με την προμήθεια υλικών όπως κάνει μέχρι τώρα όποτε χρειαζόμαστε....


✅Υλοποιήθηκαν εργασίες βελτίωσης των δασικών και αγροτικών δρόμων, από την αρμόδια αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας. Συντηρήθηκαν δρόμοι ώστε το δασικό οδικό δίκτυο να εξυπηρετεί την αποτελεσματική προστασία και διαχείριση των δασών και να διευκολύνει τους δημότες που επισκέπτονται τα δάση. Γκρέιντερ, JCB και μπουλντόζα εργάστηκαν για πολλές μέρες στο χωριό μας. Υπάρχουν πολλοί χωματόδρομοι στο χωριό μας, οι οποίοι συντηρήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για το λόγο αυτό ευχαριστώ ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο κ.Βασίλη Μουστάκα για την καλή συνεργασία που είχαμε.

✅ Πραγματοποιήθηκε διάνοιξη δρόμου, στην περιοχή κάτω από την Παναγούδα, για την εξυπηρέτηση ιδιοκτητών οικοπέδων, που δεν υπήρχε πρόσβαση.

✅ Είχα προγραμματισμένη συνάντηση στη ΔΕΥΑθ με τον αντιπρόεδρο, κ. Καρκατζίνο Νικόλαο για όλα τα θέματα ύδρευσης και άρδευσης του χωριού μας. Τον ενημέρωσα προφορικά και γραπτά για όλα τα θέματα που συζητήσαμε στη συνάντηση-συνέλευση, που προηγήθηκε, με φορείς και κατοίκους του χωριού.
Επίσης τους ενημέρωσα γραπτά για όλα τα θέματα που βάλαμε στο τεχνικό πρόγραμμα 2021 και αφορούν την υπηρεσία τους.

✅Το τελευταίο πράγμα που είχε να κάνει ο εργολάβος τελειώνοντας την παιδική χαρά ήταν η τοποθέτηση φωτιστικών επάνω στις σιδερένιες πέργκολες. Τοποθετήθηκαν και την εβδομάδα που έρχεται απομένει να συνδεθούν.

✅ Τοποθετήθηκαν σιδερένια κιγκλιδώματα προστασίας στη γέφυρα που βρίσκεται αμέσως μετά τη στροφή, στο παλιό εργοστάσιο αλλίπαστων ψαριών.

✅ Συνεργείο του δήμου αντικατέστησε καμμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού, στην πλατεία του χωριού και στην περιοχή Μετόχι.

✅ Συνεργείο της ΔΕΥΑΘ, ήρθε κατόπιν αιτήματός μας, είδε τις πολλές βλάβες που έχουμε και ήδη ξεκίνησε τις επιδιορθώσεις.... Μένουν μερικές ακόμη.

✅Έγινε κοπή χόρτων με μηχάνημα από την διασταύρωση και επάνω, δεξιά και αριστερά στον κεντρικό δρόμο.

✅ Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στον Δήμαρχο, του εξέφρασα την επιθυμία μου να κατασκευάσουμε μία νέα πινακίδα για την είσοδο του χωριού μας. Γενικά υπάρχουν πολλές πινακίδες οι οποίες δεν χρησιμεύουν σε κάτι, έχουν χαλάσει, έχουν ξεθωριάσει και έτσι εκμεταλλευτήκαμε μία από αυτές.... Έφτιαξα μία ωραία μακέτα την έστειλα σε συνεργείο που συνεργάζεται με το δήμο και αυτήν την εβδομάδα τοποθετήθηκε....

✅ Κατόπιν αιτήματος μας συνεργείο του τμήματος καθαριότητας μάζεψε ογκώδη αντικείμενα από διάφορα μέρη του χωριού.

Εθελοντικές εργασίες
  ✅Ολοκληρώθηκε το έργο στην κεντρική πλατεία στη θέση Πλάτανος με τη σύνδεση της βρύσης με το δίκτυο ύδρευσης.

✅ Αποκαταστάθηκαν διάφορα σημεία του οδοστρώματος με τοποθέτηση ψυχρής πίσσας.

✅ Καθαρισμός σκουπιδιών στην παιδική χαρά.

✅Καθαρισμός σκουπιδιών από την είσοδο του χωριού μέχρι και την Κάτω Περιστερά-κάμπος

✅ Κλάδεμα δέντρων σε σημεία όπου δεν υπήρχε ορατότητα για τους οδηγούς σε όλο τον κεντρικό δρόμο.

✅ Καθαρισμός από χώματα και πέτρες εντός του οικισμού, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

✅ Η καθιερωμένη περιποίηση των λουλουδιών και το πότισμα των παρτεριών και των τενεκεδων.

✅ Κούρεμα χόρτων στην είσοδο του χωριού.

✅ Θανάσης Κώττης και Βαρσαμούδης Γιώργος βοηθήσανε στον εξωραϊσμό του χώρου, στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία και στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, για τον εορτασμό τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τα αδέρφια Χρήστο και Βασίλη Οικονόμου, για τη δωρεά μαρμάρων προκειμένου να κάνουμε κάποιες επιγραφές που θέλουμε. 
Επίσης ευχαριστώ τον καλό μου φίλο Διονύση Δανιηλίδη που συνεχίζει και ζωγραφίζει τενεκέδες!!! 
Τέλος ευχαριστώ τον κ. Λυχριδά Αντώνη για τις σιδηρουργικές εργασίες που έκανε δωρεάν στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής