Δ,Θέρμης: Έως τις 5 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν φοίτηση σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δ,Θέρμης: Έως τις 5 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν φοίτηση σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ

Συνεχίζεται έως τις 5 Αυγούστου 2020 η υποβολή αιτήσεων για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για δωρεάν φοίτηση 1.099 παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Για πρώτη φορά φέτος, οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr) με χρήση των κωδικών taxisnet.

Για τη διευκόλυνση των γονέων στην υποβολή των αιτήσεών τους, ο Δήμος Θέρμης και τα «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής» εξυπηρετούν καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2020 στο Δημοτικό Κατάστημα Τριλόφου από τις 08:00 έως τις 18:00 στα τηλέφωνα 23923 30213, 214 & 224 και για τα ΚΔΑΠ από τις 08:00 έως τις 15:00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, Μανδρίτσας 2, στο τηλέφωνο 2310 460 296.

Ειδικά από τη Δευτέρα 3 έως και την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 οι μητέρες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις 08:00 έως τις 14:00 και στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Θέρμης στο τηλέφωνο 2310 462555.

Εφόσον υπάρξει ανάγκη για προσωπική εξυπηρέτηση, αυτό μπορεί να γίνει κατόπιν ραντεβού στα παραπάνω τηλέφωνα.

Ωφελούμενες της δράσης μπορούν να είναι:

– Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία,

– Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών ή άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία.

– Άτομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση.

Οι ωφελούμενες της δράσης θα πρέπει να είναι εργαζόμενες (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες), ή άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

Μια σημαντική αλλαγή του προγράμματος που ισχύει από φέτος είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας να συμμετέχουν σε αυτό και οι μητέρες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Οι προϋποθέσεις

Οι ωφελούμενες της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.


-Να είναι εργαζόμενοι/νες (μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες) ή να είναι άνεργοι/ες.

-Να επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις παρακάτω κατηγορίες Δομών:

α) Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

β) Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας
γ) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), για παιδιά από 5 έως 12 ετών.
δ) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.), για παιδιά με αναπηρία ή/και εφήβους ή/και άτομα με νοητική αναπηρία ή/και κινητική αναπηρία.

-Να έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 ευρώ και συγκεκριμένα:

– τα 27.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά,
– τα 30.000 ευρώ για μητέρες που έχουν τρία παιδιά,
– τα 33.000 ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα παιδιά, και
– τα 36.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε παιδιά και άνω.

Στο συνολικό (οικογενειακό) εισόδημα συμπεριλαμβάνονται και συνυπολογίζονται τα εισοδήματα και των δύο συζύγων/μερών, καθώς και των εξυπηρετούμενων ατόμων, εφόσον υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση.