Τρεις απίθανες χρήσεις του αλατιού στην καθαριότητα του σπιτιού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρεις απίθανες χρήσεις του αλατιού στην καθαριότητα του σπιτιού



Ποιος είπε πως το αλάτι είναι μόνο για να νοστιμίζει το φαγητό; Γνωρίζετε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, ακόμη και στην καθαριότητα του σπιτιού και μάλιστα με αποτελέσματα που θα σας εκπλήξουν;
Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τρία πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με αυτό. Ειδικά αυτές τις ημέρες που λόγω των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, που έχουν κλείσει και τα καταστήματα, το αλάτι μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, σε καταστάσεις που ενδεχομένως δεν θα περιμένετε.

Σε λεκέ από κρασίΗ πρώτη σας κίνηση μόλις δείτε λεκέ από κρασί θα πρέπει να είναι να πάρετε αλάτι και να το ρίξετε πάνω στο σημείο. Το αλάτι θα απορροφήσει αρκετό από το κρασί. Πριν βάλετε στο πλυντήριο το ρούχο πάνω στο οποίο σας έπεσε κρασί αφήστε το να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό.

Να καθαρίσετε τη σκουριάAνακατέψτε αλάτι με χυμό λεμονιού και τρίψτε με το μείγμα τη σκουριά σε όποιο σημείο και αν έχει πιάσει. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι.

Λεκές από αίμαΓια να αφαιρέσετε λεκέδες από αίμα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μουλιάσετε το ρούχο σε κρύο αλατισμένο νερό. Έπειτα βάλτε το ρούχο σας σε ζεστό νερό με σαπούνι και τρίψτε το λιγάκι. Ο λεκές σας θα καθαρίσει.