9 τρικ για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

9 τρικ για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές



Αυτό το καλοκαίρι μην αφήσει τις διακοπές σου να καταστρέψουν το διατροφικό πρόγραμμα σου που τηρούσες ευλαβικά τόσο καιρό.

Στη σκέψη των διακοπών όλοι μας ενθουσιαζόμαστε. Ωστόσο, μία ανησυχία τριγυρίζει πάντοτε το μυαλό μας. Πως θα συνδυάσουμε τις διακοπές με την τήρηση ενός υγιεινού διατροφικού προγράμματος. Πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τις διακοπές ως μία δικαιολογία για να καταναλώσουν φαγητά πλούσια σε θερμίδες, τα οποία συνήθως αποφεύγουν.

Ένας από τους λόγους που συνήθως παχαίνεις στις διακοπές είναι ότι τρως από εστιατόρια ή σε μπουφέδες ξενοδοχείων.

Η συγκεκριμένη διατροφική συνήθεια είναι επικίνδυνη για τη δίαιτά σου διότι:

Τα εστιατόρια συνήθως σερβίρουν μεγάλες ποσότητες και τείνουμε να τρώμε περισσότερο όταν υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα φαγητά μπροστά μας.

Τα μενού στα εστιατόρια συνήθως είναι πλούσια σε θερμίδες, λίπος, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο και χαμηλά σε φυτικές ίνες.
Στα εστιατόρια συνήθως δεν γνωρίζεις καθόλου πόσες θερμίδες, πόσα γραμμάρια και πόσα κορεσμένα λιπαρά βρίσκονται στα πιάτα που παραγγέλνεις.

Συνδυασμός διακοπών με δίαιτα
Υπάρχουν, όμως, κάποιοι τρόποι για να συνδυάσεις δίαιτα με διακοπές. Το μυστικό είναι να διαλέξεις τα φαγητά σου σοφά, με σύνεση, και να παραμέινεις όσο πιο δραστήριος γίνεται κατά το ταξίδι σου.


1. Φάτε μία φορά την ημέρα
Για να εξοικονομήσετε θερμίδες και χρήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, δοκιμάστε να "τρώτε" ένα γεύμα την ημέρα. 

Συσκευάστε μερικές δοκιμασμένες και πραγματικές επιλογές πρωινού στις αποσκευές σας, όπως βρώμη χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, δημητριακά ολικής αλέσεως ,μπάρες πρωινού (αναζητήστε μάρκες με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά αλλά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες). 

Μπορείτε επίσης να βρείτε μια τοπική αγορά και να αγοράσετε φρέσκα φρούτα για να έχετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας για πρωινό και σνακ.



2. Πιείτε ποτά με μηδενικές θερμίδες
Δεν χρειάζεστε να προσθέσετε εκατοντάδες θερμίδες από τα ποτά πάνω στις θερμίδες που θα καταναλώνετε έτσι και αλλιώς από τα τρόφιμα. Τα καλά νέα είναι ότι συνήθως υπάρχουν πολλές επιλογές ποτών χωρίς θερμίδες στα περισσότερα εστιατόρια. Ζητήστε λεμόνι ή λάιμ για ένα ποτήρι παγωμένο νερό ή παραγγείλετε ζεστό ή κρύο τσάι χωρίς ζάχαρη, καφέ, ανθρακούχο νερό, κλαμπ σόδα ή σόδα διατροφής.

Τα κακά νέα είναι ότι το αλκοόλ μπορεί να είναι καταστροφικό για τη διατροφή σας όταν βρίσκεστε σε διακοπές. Πολλοί από εμάς τείνουμε να πίνουμε περισσότερο ενώ βρισκόμαστε σε διακοπές. Κλασσικό παράδειγμα οι παγωμένες μαργαρίτες την ημέρα και μερικά ποτήρια κρασί τη νύχτα. Κάθε αλκοολούχο ποτό μπορεί να περιέχει περίπου 150 έως 450 θερμίδες.

3. Μειώσε τις ποσότητες
Δεν έχει νόημα να στερείτε από τον εαυτό σας ευχάριστα τρόφιμα ενώ βρίσκεστε σε διακοπές. Αντ 'αυτού, μειώστε το μέγεθος των μερίδων σας παραγγέλλοντας από το παιδικό ή κατώτερο μενού ή παραγγέλνοντας ένα ορεκτικό αντί για ένα εδέσμα. Θα μπορούσατε επίσης να χωρίσετε ένα εδέσμα με τον συνεργάτη σας, ή να εξοικονομήσετε μισό για ένα άλλο γεύμα και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο του ξενοδοχείου.

4. Ρωτήστε τον σερβιτόρο 4 ερωτήσεις
1. Ρωτήστε πώς προετοιμάζεται και σερβίρεται ένα πιάτο. Στη συνέχεια, μπορείτε να ζητήσετε την επιλογή σας να προετοιμαστεί ή να σερβιριστεί διαφορετικά, εάν είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα, τα κρέατα που τηγανίζονται συχνά μπορούν να παραγγελθούν στη σχάρα.

2. Ζητήστε να σερβίρονται οι σάλτσες στο πλάι, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό μέρος.


3. Ζητήστε το έδεσμά σας να συνοδεύεται από φρέσκα λαχανικά (χωρίς βούτυρο ή σάλτσα) ή με μια σαλάτα αντί για τις συνηθισμένες πατάτες τηγανιτές.

4. Ζητήστε ολικής αλέσεως όποτε είναι δυνατόν. Μερικά εστιατόρια προσφέρουν 100% ψωμί ολικής αλέσεως και ψωμάκια, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, τορτίγιες και καστανό ρύζι στον ατμό.

5. Δοκιμάστε φρούτα και λαχανικά με κάθε ευκαιρία 

Αναζητήστε ευκαιρίες για παραγγελία πιάτων που περιλαμβάνουν φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες .

 Ελαφριές σαλάτες ή σαλάτες από μαρούλι ή σπανάκι είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να πάρετε τα λαχανικά σας. Εάν παραγγέλνετε κάτι σαν γαρίδες ή κοτόπουλο quesadilla, μπορείτε να ζητήσετε από το εστιατόριο να προσθέσει μερικά ψητά λαχανικά.


6. Προσοχή με τα συνοδευτικά
Σκεφτείτε το εξής: Τα μισά γραμμάρια λίπους στα φαγητά που τρώμε στις διακοπές προέρχονται από διάφορες σάλτσες, όπως η μαγιονέζα.

Μερικοί τύποι συνοδευτικών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπος, ειδικά οι κρεμώδεις σάλτσες ή η μαγιονέζα. Επιλέξτε συνοδευτικά που συνεισφέρουν λιγότερες από 25 θερμίδες ανά μερίδα, όπως η μαρινάρα, η μουστάρδα ή η σάλτσα μπάρμπεκιου.

7. Φάε ψαρικά στα εστιατόρια
Φροντίστε να απολαύσετε θαλασσινά όταν τρώτε έξω. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβετε την εβδομαδιαία δόση ψαριού και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι υγιή για την καρδιά σας. Υπάρχει όμως μία παγίδα. Αποφύγετε τα τηγανητά ψάρια. Αντ 'αυτού, αναζητήστε ψάρια στη σχάρα. Εάν το πιάτο ψαριού συνοδεύεται από σάλτσα, παραγγείλτε το στο πλάι.

8. Προσέξτε τις λιγούρες
Εάν είστε πεινασμένοι όταν κάθεστε στο εστιατόριο, οι λιγούρες που φέρνουν το ψωμί, τα κράκερ ή τα τσιπς είναι επικίνδυνες.Αυτά τα μικρά σνακ μπορούν να προσθέσουν εκατοντάδες και εκατοντάδες θερμίδες και να σας γεμίσουν πριν φτάσει το γεύμα σας. Επομένως, πείτε στον σερβιτόρο σας ότι δεν θέλετε ή παραγγείλετε ένα ποτό χωρίς θερμίδες και μια σαλάτα ή ένα υγιεινό ορεκτικό.

9. Μοιραστείτε το γλυκό σας
Μέρος των διακοπών είναι η απόλαυση της ζωής και ένα μέρος της απόλαυσης της ζωής είναι η παραγγελία του επιδόρπιου όταν πραγματικά το θέλετε. Εάν το γεύμα σας έχει αφήσει ικανοποιημένο, μπορείτε να πάρετε το επιδόρπιο μαζί σας και να το απολαύσετε αργότερα όταν πεινάτε ξανά. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε το επιδόρπιο σας με έναν ή περισσότερους φίλους σας στο τραπέζι.

Συνήθως είναι οι πρώτες δαγκωματιές που απολαμβάνουμε περισσότερο. Επομένως, φάτε λίγες μπουκιές και επιλέξτε να καταναλώσετε το υπόλοιπο γλυκό σας αργότερα.



ΠΗΓΗ: webmd