Τελευταία Νέα:

Το καλύτερο cocktail του καλοκαιριού και πρώτο στη διεθνή λίστα του Time Out είναι Ελληνικό


Το δημοσίευμα υμνεί την «ελληνική επανάσταση των cocktails» και τους Έλληνες bartenders με τις εξαιρετικές δημιουργίες που αξιοποιούν τοπικά προϊόντα.

To Time Out Group είναι ένας διεθνής ειδησεογραφικός όμιλος (και όχι μόνο) με έδρα το Λονδίνο που από το 1968 «περιπλανιέται» ανά την υφήλιο αναζητώντας ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν σε έναν ντόπιο ή έναν τουρίστα μεγάλες και μικρές πόλεις. Εστιατόρια, bars, φαγητά, ποτά, κέντρα διασκέδασης, εκδηλώσεις. Και αυτό είναι ένα μικρό μόνο μέρος των πληροφοριών που προσφέρει. 

Εν μέσω θέρους λοιπόν το Time Out που όπως δηλώνει «αγαπά» τα bars, από εκείνα τα κλασικά που θα βρει κανείς σε ένα ξενοδοχείο έως τα πιο πρωτοποριακά στις πόλεις που ηγούνται της νυχτερινής διασκέδασης, έφτιαξε μια λίστα με τα καλύτερα 31 καλύτερα cocktails που μπορεί να πιει κανείς. Και φυσικά μας ενημερώνει ποιοι/ποιες barmen/barwomen τα δημιούργησαν, σε ποια bars και σε ποιες πόλεις και θα ήταν καλύτερα να τα απολαύσουμε. Φυσικά από τα χέρια των δημιουργών τους.

Η λίστα περιλαμβάνει από απλά έως εξεζητημένα cocktails για όλα τα γούστα, από συνολικά 27 πόλεις σε 18 χώρες ενώ στην κορυφή βρίσκεται ένα ελληνικό δημιούργημα του Clumsie. Επίσης στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στην «επανάσταση των cocktails» που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά και στους νεαρούς bartenders που στις κορυφαίες δημιουργίες τους συχνά περιλαμβάνουν τοπικά προϊόντα όπως τσικουδιά, μαστίχα, μέλι, ελιές ή ακόμη και γιαούρτι. Το εκρηκτικό Aegean Negroni έχει ίδιο μπλε χρώμα με το λαμπερό Αιγαίο και δημιουργείται από τζιν που φτιάχνει το ίδιο το μπαρ, μαζί με άσπρο βερμούτ, Martini bitters και Martini Ambrato. Οι σπόροι μάραθου και το αρωματικό δίκταμο χαρίζουν σε αυτό το αναζωογονητικά πικρό κοκτέιλ την ξεχωριστή, αδιαμφισβήτητα μεσογειακή του μυρωδιά», αναφέρει το Time Out.

Aegean Negroni, The Clumsies, Αθήνα, Ελλάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια