Κοινωνικός Τουρισμός: Εδώ θα γίνονται οι αιτήσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινωνικός Τουρισμός: Εδώ θα γίνονται οι αιτήσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι



Την Πέμπτη εκτός απροόπτου αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020 - 2021 που απευθύνεται σε 300.000 ωφελουμένους με αύξηση των ημερών διανυκτερεύσεων στις 6 και επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με τη συνολική έκπτωση για τους δικαιούχους που φτάνει στο 66%.

Για την αίτηση για να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι σε προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ θα χρειαστούν είτε οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet, είτε οι κωδικοί του ΟΑΕΔ. 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην διεύθυνση
https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/programmata-koinonikou-tourismou.

Οι επιταγές είναι μοναδικοί ηλεκτρονικοί αριθμοί που αποτυπώνονται στον ηλεκτρονικό φάκελο κάθε δικαιούχου και ενσωματώνουν μια συγκεκριμένη οικονομική αξία που αποτελεί την επιδότηση των διακοπών.

Οι επιταγές του νέου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού μπορούν να αξιοποιηθούν από 1η Αυγούστου 2020 μέχρι 31 Ιουλίου 2021. Έτσι μια τετραμελής οικογένεια που θα πάρει φέτος τις νέες επιταγές κοινωνικού τουρισμού και θα πάει διακοπές σε ένα νησί για 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων θα πληρώσει συνολικά 151 ευρώ και ο ΟΑΕΔ θα επιδοτήσει με 655 ευρώ.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται επίσης ηλεκτρονικά με μοριοδότηση, με την οποία λαμβάνονται υπ’ όψιν στοιχεία οικογενειακής, οικονομικής και ασφαλιστικής κατάστασης.

Κριτήρια είναι το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανήλικων παιδιών, ο αριθμός ημερών ασφάλισης της προηγούμενης τριετίας και ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας.