"Δημοκρατική Ενότητα" για "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" : "Όσα δε φτάνει η αλεπού...τα κάνει κρεμαστάρια" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

"Δημοκρατική Ενότητα" για "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" : "Όσα δε φτάνει η αλεπού...τα κάνει κρεμαστάρια"


Με αφορμή δημοσίευση της παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών" (δείτε σχετικά εδώ) που αφορούσε το νέο θεσμό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Θέρμης, η παράταξη "Δημοκρατική Ενότητα" της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος Θέρμης, εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση:

Όσα δε φτάνει η αλεπού...τα κάνει κρεμαστάρια!

Και εκεί που νομίζει κανείς ότι μπροστά σε έναν μεγάλο στόχο, σε μια συλλογική προσπάθεια, πέρα από παρατάξεις και διαχωρισμούς, θα υπάρξει συναίνεση και συνέργεια.... και πάλι η πολιτική μικροψυχία βρίσκει χώρο να αναπτυχθεί με έναν βερμπαλισμό δίχως νόημα και ουσία.

Η Δημοκρατική Ενότητα, είχε δεσμευτεί πολιτικά στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ότι θα προχωρήσει στην αναβίωση του θεσμού των συμβουλίων νέων. Με τη συμβολή των στελεχών του Δήμου, και ανθρώπων με εμπειρία στις συλλογικές προσπάθειες και τα κοινωνικά κινήματα ξεκίνησε μια προσπάθεια που έχει αναγνωριστεί ως καινοτόμος και πρωτοπόρα. Και που πάνω από όλα άγγιξε τους νέους και τις νέες του τόπου μας.

Τα πρώτα βήματα είναι τόσο ενθαρρυντικά που μόνο ικανοποίηση πρέπει να δημιουργούν σε όλους. Ιδιαίτερα επειδή επιλέχθηκε το πιο δημοκρατικό πρότυπο ανάπτυξης συλλογικής δράσης που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κομματικούς ή άλλους περιορισμούς. 

Γιατί λοιπόν τόση αντίδραση με ένα πρόσχημα ενημέρωσης; 
  
Για έναν λόγο μόνο. Επειδή με το μοντέλο της κοινωνιοκρατίας οι αποφάσεις και η πρωτοβουλία δίνονται εκεί που πρέπει: στη νεολαία. 

Επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια πολιτικής χειραγώγησης και καπελώματος από μηχανισμούς ψηφοθηρίας. 
Επειδή οι νέοι έρχονται στο προσκήνιο, και οι επίδοξοι πολιτικοί καθοδηγητές (ως τραγικά απομεινάρια μιας άλλης εποχής) περιθωριοποιούνται. 

Η Δημοκρατική Ενότητα θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο των υπηρεσιών του Δήμου για την ενδυνάμωση, τη χειραφέτηση και τον μετασχηματισμό των δυσλειτουργικών θεωρήσεων και αφηγήσεων του παρελθόντος. 

Υποστηρίζουμε τη νεολαία, ακούμε τη νεολαία, σεβόμαστε τη νεολαία και την ενδυναμώνουμε!